Primarul Brașovului, acuzat că și-ar fi falsificat CV-ul

Primarul Brașovului, acuzat că și-ar fi falsificat CV-ul

O plângere penală, semnată de Ionescu Maniela-Carmen, îl vizează pe primarul Brașovului, Allen Coliban. Motivul ar fi acela că edilul și-ar fi falsificat niște informații din CV, referitoare la studii.

Plângerea penală a fost publicată de site-ul local newsbv.ro și arată faptul că Allen Coliban nu ar fi, de fapt, inginer IT, fiind, de fapt, exmatriculat prin Decizia nr. 177 din 19.03.2009, emisă de Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București.

Plângerea a fost depusă de Ionescu Maniela-Carmen, despre care surse locale susțin că ar membru de partid în Pro-România. În anul 2012, aceasta era una dintre semnatarele Pactului pentru Basarabia din Brașov, unde figura drept membru PRM.

Potrivit informațiilor publicate prin intermediul acestei plângeri, „două cadre universitare, respectiv prodecanul Facultății de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București — domnul profesor Ciprian Dobre și domnul profesor conferențiar Traian Rebedea, din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, au formulat declarații publice pe mai multe canale media, dar mai ales au atașat DOCUMENTE (foi matricole, declarații, adresă, etc.), declarații, documente din care REZULTĂ FĂRĂ ECHIVOC faptul că numitul Coliban Allen nu numai că nu a finalizat studiile acestei facultăți, DECI NU A ABSOLVIT această facultate, ba dimpotrivă, chiar A FOST EXMATRICULAT.

Primarul este astfel acuzat de fals în declarații, falsificarea documentelor electorale și uz de fals.

Allen Coliban a fost ales în anul 2020 în funcția de primar al municipiului Brașov, după un mandat de senator, fiind președinte al Comisiei de Mediu a Senatului, vicepreședinte în Comisia de Transporturi și Infrastructură. În perioada 2017-2019, a fost una dintre cele mai vocale personalități publice în sensul protejării independenței justiției sub asediul PSD.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.