joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSe iese din nou în stradă pentru Roșia Montană: "Iohannis să scoată...

Se iese din nou în stradă pentru Roșia Montană: „Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern!”

Mai multe organizații civice pregătesc un protest în fața Palatului Cotroceni, pentru a-i cere lui Klaus Iohannis să-și exercite rolul de mediator și să intervină pentru Roșia Montană, astfel încât să poată fi inclusă în patrimoniul UNESCO.

Pe data de 11 iulie, societatea civilă se pregătește să iasă în stradă din nou pentru Roșia Montană, o cauză care a trezit conștiința civică a multor români vreme de mai mulți ani. Totul, după ce premierul Florin Cîțu a fost acuzat de Greenpeace că ar fi solicitat retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO. De altfel, premierul s-a și pronunțat în acest sens, considerând că ar trebui găsită o soluție pentru ca, totuși, la Roșia Montană, să se poată exploata aurul.

ONG-urile care vor protesta duminică, 11 iulie, spun că Roșia Montană „nu e locul de joacă al peneliștilor” și că Iohannis trebuie să-și exercite acum rolul de mediator, în condițiile în care el însuși a declarat în anul 2015 că Roșia Montană a creat o mișcare civică și comunitară care ar putea muta munții din loc. De aceea, protestatarii îi vor cere acestuia să scoată „elefantul de aur din guvern”.

Mergem la Cotroceni, la președintele Klaus Iohannis, pentru a-i cere să scoată elefantul de aur din Guvern! Roșia Montană nu e locul de joacă al peneliștilor! Iar președintele trebuie să-și exercite rolul de mediator, între noi, cetățenii și cei cărora aurul le fură mințile. Viitorul Roșiei Montane în UNESCO depinde de noi. Dacă nu intervenim, Florin Cîțu și Coaliția își vor pasa la nesfârșit responsabilitatea unei decizii. Riscăm ca pe ultima sută de metri sau chiar în ziua plenului Comitetului UNESCO, premierul să mandateze Ministerul Culturii să retragă dosarul. Exact așa s-a întâmplat în 2018, în Guvernul Dăncilă.”, se arată în prezentarea publică a evenimentului.

Mai mult, ONG-urile care pregătesc protestul de duminică spun că nu au încredere în Florin Cîțu, care s-a exprimat în sensul de a căuta soluții pentru exploatarea aurului de la Roșia Montană, așa că îi cer lui Klaus Iohannis să se asigure că guvernul va da un mandat ferm delegației la reuniunea Comitetului UNESCO.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare