vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiSenatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, pus sub control judiciar pentru angajări pe bani...

Senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, pus sub control judiciar pentru angajări pe bani la ambulanță

La sfârșitul lunii iunie, procurorii DNA întrerupeau un examen de angajare la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman. Acum, liderul proaspăt ales al PNL Teleorman este pus sub control judiciar, pentru că și-ar fi folosit autoritatea în partid în scopul obținerii de foloase necuvenite, adică s-a implicat în „aranjarea” concursului.

Vorbim despre o rețetă pe care o practica PSD, angajând în instituțiile publice persoane-cheie, loiale liderului de partid, care ulterior obțineau foloase necuvenite din aranjarea unor concursuri. PNL merge cu seriozitate pe urmele PSD, mai ales că în Teleorman au avut de unde învăța lecții prețioase în acest sens.

Procurorii DNA descindeau la finele lunii iunie chiar în sala în care avea loc examenul de angajare de la SAJ Teleorman, au confiscat lucrările candidaților, dar au și ridicat în vederea cercetărilor aparatură și documente. Suspiciunea, care ar avea la bază un denunț, este aceea că cele două posturi de asistent medical debutant erau dedicate. Directorul Serviciul Județean de Ambulanță, Mirela Ciobanu, se afla în concediu de odihnă la momentul organizării concursului, lucru destul de straniu.

Mirela Ciobanu nu este un director oarecare. Ea are în trecutul ei un dosar penal, în care a fost implicat și actualul șef proaspăt ales al PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, alături de și mai celebrul fost prefect al Teleormanului, Teodor Nițulescu. Despre devalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede s-a scris mult, fiind vorba despre un prejudiciu uriaș.

Cercetările procurorilor au dus direct la șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Acesta a fost pus astăzi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acuzația procurorilor la adresa lui Pîrvulescu este aceea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

Acesta le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

Lui Pîrvulescu i s-a adus astăzi la cunoștință calitatea lui în dosar și acuzațiile care i se aduc, urmând ca dosarul să fie trimis în judecată cât mai curând.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare