Violențe la DNA, la audierea lui Liviu Dragnea

Violențe la DNA, la audierea lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, eliberat condiționat de Tribunalul Giurgiu, a fost chemat în cursul zilei de luni la DNA, pentru a lua la cunoștință prelungirea sechestrului în dosarul Tel Drum. La sosirea acestuia, în fața parchetului anti-corupție au avut loc îmbrânceli și schimburi dure de replici între susținătorii și contestatarii lui Dragnea.

Victimizarea lui Dragnea continuă, Codrin Ștefănescu susținând că Dragnea a fost chemat la DNA special pentru a nu-și mai putea onora programarea la analizele medicale, însă surse neoficiale susțin că însuși Dragnea a stabilit ziua și ora prezentării la audieri.

Mai mult, susținători înfocați ai lui Dragnea din Teleorman, precum fostul consilier județean Cristiana Alcea sau fostul consilier parlamentar Cristina Tatu, au fost prezenți acolo și l-au protejat pe acesta cu trupurile lor. Ei au avut pancarte pe care erau scrise diverse mesaje de încurajare pentru Dragnea, precum „patriotul țării” sau „Lege și Dreptate, nu dosare aranjate”.

Dragnea la DNA
Susținători ai lui Liviu Dragnea, cu pancarte

Mai mult, s-a aruncat cu iaurt și ouă, inclusiv în jurnaliștii prezenți, cărora nu li s-a permis să-și facă efectiv meseria. Contestatarii lui Dragnea au fost și ei extrem de nervoși, astfel că s-a ajuns la o situație aproape ireală, condimentată cu injurii, amenințări și îmbrânceli. În tot acest timp, Dragnea a zâmbit și le-a spus contestatarilor că vorbesc „prostii”.

Astfel, în vacarmul creat nu s-a auzit nimic din ce a spus Dragnea la sosire, acesta specificând doar la final că i s-a înmânat prelungirea sechestrului în dosarul Tel Drum.

Susținătorii lui Dragnea l-au condus pe acesta până la mașină la plecarea de la DNA și au făcut un lanț uman în jurul lui Dragnea la ieșire, astfel încât nici măcar presa să nu se poată apropia de el. După acest moment, schimburile de replici între cele două tabere au continuat.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.