vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDeclic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva lui Florin Cîțu...

Declic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva lui Florin Cîțu și Mioara Costin

Asociația Declic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva premierului Florin Cîțu și fostei consiliere de stat Mioara Costin. Motivul? Strategia de comunicare publicată recent, cu antetul guvernului, realizată de consilierul de stat Mioara Costin în sprijinul candidatului la șefia PNL, Florin Cîțu.

Cheltuielile judiciare aferente denunțului au fost strânse din donații de către comunitatea Declic, iar avocatul desemnat a lucrat îndelung la întocmirea documentului depus astăzi la DNA. Reprezentanții Declic susțin că se așteptau ca procurorii să se fi autosesizat cu privire la această speță extrem de gravă, în care resursele publice par a fi fost folosite în interesul unui partid politic.

Acesta este și motivul denunțului: clarificarea unei situații pe care factorii direct implicați nu au dorit să o explice public, deși la mijloc este vorba de bani publici.

Este inacceptabil ca un premier să folosească resursele publice în interes personal. Avem suspiciunea că premierul a instigat la abuz în serviciu, iar consilierul de stat a sprijinit un candidat al unui partid politic din poziția sa plătită din bani publici. În plus, reacția premierului nu a fost clară, pentru că, în loc să explice ce s-a întâmplat la Guvern, acesta le-a cerut celor care au pus întrebări să vină cu dovezi.„, au arătat reprezentanții Declic în fața Direcției Naționale Anticorupție.

În documentul incriminat, se fac referiri la afinitățile politice ale unor instituții de presă și sunt date indicații membrilor PNL cu privire la felul în care ar trebui să-și folosească ponturile despre Ludovic Orban, astfel încât comunicatorii partidului să le dea în presă. Documentul este interesant nu doar pentru că poartă antetul Guvernului României, ci și pentru că dezvăluie strategia de imagine a lui Cîțu în cadrul alegerilor interne.

Nici Florin Cîțu, nici Mioara Costin (presupusa semnatară a strategiei) nu au răspuns la întrebări punctuale pe această temă. Singura reacție a fost demisia Mioarei Costin din funcția sa de consilier de stat, gest care a fost interpretat public ca o recunoaștere a faptelor de care este acuzată.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare