Declic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva lui Florin Cîțu și Mioara Costin

Declic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva lui Florin Cîțu și Mioara Costin

Asociația Declic a depus astăzi la DNA un denunț împotriva premierului Florin Cîțu și fostei consiliere de stat Mioara Costin. Motivul? Strategia de comunicare publicată recent, cu antetul guvernului, realizată de consilierul de stat Mioara Costin în sprijinul candidatului la șefia PNL, Florin Cîțu.

Cheltuielile judiciare aferente denunțului au fost strânse din donații de către comunitatea Declic, iar avocatul desemnat a lucrat îndelung la întocmirea documentului depus astăzi la DNA. Reprezentanții Declic susțin că se așteptau ca procurorii să se fi autosesizat cu privire la această speță extrem de gravă, în care resursele publice par a fi fost folosite în interesul unui partid politic.

Acesta este și motivul denunțului: clarificarea unei situații pe care factorii direct implicați nu au dorit să o explice public, deși la mijloc este vorba de bani publici.

Este inacceptabil ca un premier să folosească resursele publice în interes personal. Avem suspiciunea că premierul a instigat la abuz în serviciu, iar consilierul de stat a sprijinit un candidat al unui partid politic din poziția sa plătită din bani publici. În plus, reacția premierului nu a fost clară, pentru că, în loc să explice ce s-a întâmplat la Guvern, acesta le-a cerut celor care au pus întrebări să vină cu dovezi.„, au arătat reprezentanții Declic în fața Direcției Naționale Anticorupție.

În documentul incriminat, se fac referiri la afinitățile politice ale unor instituții de presă și sunt date indicații membrilor PNL cu privire la felul în care ar trebui să-și folosească ponturile despre Ludovic Orban, astfel încât comunicatorii partidului să le dea în presă. Documentul este interesant nu doar pentru că poartă antetul Guvernului României, ci și pentru că dezvăluie strategia de imagine a lui Cîțu în cadrul alegerilor interne.

Nici Florin Cîțu, nici Mioara Costin (presupusa semnatară a strategiei) nu au răspuns la întrebări punctuale pe această temă. Singura reacție a fost demisia Mioarei Costin din funcția sa de consilier de stat, gest care a fost interpretat public ca o recunoaștere a faptelor de care este acuzată.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.