Fugarul Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Fugarul Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale din Mamaia și Constanța, fugit în Italia pentru a scăpa de a scăpa de pedeapsă, a fost reținut în timpul unei vacanțe în Grecia. El va fi prezentat instanței din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Informația este confirmată de Inspectoratul General al Poliției Române, care susține că prinderea lui Săvulescu a fost rezultatul unei bune cooperări a autorităților din România și Grecia, iar afaceristul ar urma să fie prezentat instanței.

Totul a fost posibil după ce iubita lui Săvulescu a postat pe un cont de socializare fotografii din timpul vacanței în Grecia, astfel că autoritățile au avut posibilitatea de a-l găsi pe acesta la scurt timp după publicarea lor.

Săvulescu fusese condamnat de instanța din România la cinci ani și jumătate de închisoare, după ce a fost găsit vinovat în dosarul retrocedărilor din Mamaia și Constanța, alături de Radu Mazăre sau Cristi Borcea. Prejudiciul din dosarul respectiv se ridică la 114 milioane de euro. Ulterior pronunțării sentinței, Săvulescu a fugit la Napoli, iar Curtea de Apel de la Napoli a convertit sentința acestuia într-una cu suspendare.

La finalul anului trecut, Curtea de Apel București a confirmat, însă, pedeapsa de 5 ani și jumătate cu executare pentru Dragos Săvulescu, astfel că, părăsind Italia, acesta poate fi reținut și arestat în baza mandatului european de arestare emis de instanța din România.

Sursă foto: Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.