vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFugarul Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Fugarul Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale din Mamaia și Constanța, fugit în Italia pentru a scăpa de a scăpa de pedeapsă, a fost reținut în timpul unei vacanțe în Grecia. El va fi prezentat instanței din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Informația este confirmată de Inspectoratul General al Poliției Române, care susține că prinderea lui Săvulescu a fost rezultatul unei bune cooperări a autorităților din România și Grecia, iar afaceristul ar urma să fie prezentat instanței.

Totul a fost posibil după ce iubita lui Săvulescu a postat pe un cont de socializare fotografii din timpul vacanței în Grecia, astfel că autoritățile au avut posibilitatea de a-l găsi pe acesta la scurt timp după publicarea lor.

Săvulescu fusese condamnat de instanța din România la cinci ani și jumătate de închisoare, după ce a fost găsit vinovat în dosarul retrocedărilor din Mamaia și Constanța, alături de Radu Mazăre sau Cristi Borcea. Prejudiciul din dosarul respectiv se ridică la 114 milioane de euro. Ulterior pronunțării sentinței, Săvulescu a fugit la Napoli, iar Curtea de Apel de la Napoli a convertit sentința acestuia într-una cu suspendare.

La finalul anului trecut, Curtea de Apel București a confirmat, însă, pedeapsa de 5 ani și jumătate cu executare pentru Dragos Săvulescu, astfel că, părăsind Italia, acesta poate fi reținut și arestat în baza mandatului european de arestare emis de instanța din România.

Sursă foto: Facebook

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare