joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAllen Coliban: "Viitorul copiilor noștri nu este doar incert, dar este chiar...

Allen Coliban: „Viitorul copiilor noștri nu este doar incert, dar este chiar pus în pericol”

Primarul Brașovului, Allen Coliban, invită autoritățile centrale și locale să se implice pentru găsirea de soluții în vederea rezolvării problemelor climatice. Totul, după ce un raport al oamenilor de știință, înaintat Națiunilor Unite, dezvăluie faptul că umanitatea a intrat sub cod roșu.

În perioada 6-12 septembrie Brașovul este gazda Forumului Orașelor Verzi, un forum menit să aducă soluții pentru cetățeni, dar mai ales pentru autorități, pentru a încetini schimbările climatice. Primarul a decis să invite la acest eveniment autoritățile centrale și locale, pentru ca în urma discuțiilor, să identifice problemele din zonele lor și să devină parte a soluției. 

Dezvăluirile raportului oamenilor de știință din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change sunt îngrijorătoare. Încălzirea globală a devenit deja un fenomen inevitabil, iar efectele se văd în fiecare an tot mai pronunțat. Practic, temperatura globală a fost cu 1,09 grade Celsius mai mare în deceniul dintre 2011-2020 decât între 1850-1900, iar rata de creștere a nivelului mării aproape s-a triplat comparativ cu 1901-1971. Mai mult, se estimează că până în 2040 temperaturile vor crește cu 1,5 grade Celsius peste nivelurile 1850-1900, indiferent dacă obiectivele referitoare la emisii vor fi atinse sau nu.

Toate aceste date oferite de cercetători, alături de altele, la fel de îngrijorătoare, l-au determinat pe Coliban, cunoscut pentru implicarea lui activă în domeniul protecției mediului, să invite autoritățile la discuții și la identificarea de soluții pentru încetinirea apariției unor dezastre la nivel global, care ne vor afecta pe toți.

Raportul IPCC nu este unul fatalist, ci este unul care spune că dacă nu luăm măsuri acum, viitorul copiilor noștri nu este doar incert, dar este chiar pus în pericol.„, arată Allen Coliban într-o postare pe Facebook.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare