joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneStelian Ion: "Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta...

Stelian Ion: „Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției”

La trei ani de la evenimentele din 10 august, ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că așteaptă o anchetă corectă în dosarul 10 august și crede că adevărul va ieși la suprafață.

Dosarul 10 august nu părea să fie unul foarte dificil, din moment ce toate fațetele lui au fost filmate din unghiuri diferite, sute de plângeri fiind făcute de participanții la represiunea violentă din acea noapte. Cu toate acestea, dosarul a fost plimbat între parchete, clasat parţial, redeschis, iar clasat și redeschis din nou în luna aprilie a acestui an de Curtea de Apel București, după ce unul dintre protestatarii răniți atunci de Jandarmerie a atacat decizia DIICOT de clasare a părții din dosar legate de acțiunile conducerii Jandarmeriei.

Situația produce cu atât mai multă frustrare, cu cât niciuna dintre dramele colective ale acestei țări (Revoluția, Mineriadele sau Colectiv) n-a fost rezolvată de justiție, iar vinovații au rămas nepedepsiți.

La trei de la 10 august 2018, ministrul Justiției, Stelian Ion încă vorbește despre o „anchetă corectă”, deși nimeni nu pare să mai ancheteze pe nimeni și subiectul revine în atenția publică doar o dată pe an. Totuși, Stelian Ion susține că are convingerea că acest dosar nu va avea soarta celor menționate anterior și că adevărul va prevala. Dosarul redeschis se află astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii vor trebui să stabilească un termen limită pentru finalizarea dosarului.

Am așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul 10 august. Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar. În acest moment, dosarul este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluționarea dosarului. Dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul.„, a punctat ministrul Justiției la împlinirea a trei ani de la durerosul episod.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare