sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialAdriana Săftoiu: "Fapta de acum 20 de ani devine aproape insignifiantă în...

Adriana Săftoiu: „Fapta de acum 20 de ani devine aproape insignifiantă în comparaţie cu atitudinea față de subiect”

Fostul deputat PNL, Adriana Săftoiu, atrage atenția asupra faptului că strategia lui Florin Cîțu în gestionarea acestei crize de imagine în care se află de câteva zile este una foarte slabă. Fostul consilier prezidențial consideră că Florin Cîțu ar fi trebuit să spună el tot adevărul, nu să lase informațiile să fie scoase la lumină de adversari.

Adriana Săftoiu, specialistă în problemele de imagine ale oamenilor politici, arată faptul că în scandalul care îl vizează pe Florin Cîțu devine mult mai deranjant faptul că acesta nu a reacționat până acum așa cum ar fi fost normal, organizând un cadru în care să poată da toate explicațiile publice pe care populația României le așteaptă de la el. Astfel, el a pierdut controlul situației.

Mai mult, Săftoiu reiterează una dintre cele mai cunoscute strategii de control a unei crize de imagine este aceea că, dacă e ceva rău de spus despre tine, e mai bine să fii tu cel care spune, fără a permite adversarului să descopere singur informațiile.

În concluzie, fostul consilier prezidențial subliniază faptul că mai deranjantă decât problema lui Cîțu cu alcoolul de acum 20 de ani este faptul că acesta nu răspunde nelămuririlor publice pe această temă.

Dacă nu te-ai spovedit de bunăvoie – iar o funcție publică, mai ales de nivelul ăsta, presupune o „recenzie” a propriului dosar – sau dacă nu știi, cineva trebuie să îți spună că ceea ce nu vrei să se afle se va afla. E mai bine să gestionezi tu cazul decât adversarul. Atunci când tot s-a aflat, „varsă” tot. Nu lăsa nicio firimitură din care să se hrănească adversarul.

Cu fiecare oră care trece, devine din ce în ce mai dificil să preiei controlul. Fapta de acum 20 de ani devine aproape insfignifiantă în comparaţie cu atitudinea față de subiectul care se inflamează constant.”, arată Adriana Săftoiu într-o analiză publicată pe contul său de Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare