joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFlorin Cîțu nu va demisiona: "Aceasta nu este o situație penală"

Florin Cîțu nu va demisiona: „Aceasta nu este o situație penală”

Florin Cîțu nu va demisiona din poziția de premier al României, în urma scandalului declanșat în spațiul public de acea dezvăluire potrivit căreia acesta ar fi petrecut două zile în închisoare în SUA, acum 20 de ani, pentru că a condus sub influența alcoolului.

Câteva zile la rând premierul nu a dorit să comenteze subiectul și să dea explicații pe marginea lui, astfel încât opinia publică să înțeleagă exact ce s-a întâmplat în urmă cu două decenii, însă a răspuns sâmbătă întrebărilor jurnaliștilor pe această temă. Cîțu susține că nu a spus președintelui României despre această situație, înainte de a fi fost desemnat premier, însă sugerează că Ludovic Orban ar fi aflat despre problema lui în urmă cu mai multe luni.

Știți foarte bine că în România, în legislație, pentru președinte, premier, miniștri, demnitari nu se face cerere pentru ORNISS. Nu am adus în discuție acest eveniment în ceea ce-l privește pe domnul președinte, în ceea ce-l privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că în urmă cu câteva luni de zile i-a arătat această hârtie, el spunând că o are. Deci presupun că avea această informație.„, a declarat Florin Cîțu.

El pretinde că nu și-a pus problema demisiei pe fondul acestei situații și crede că nici măcar nu poate fi vorba despre o situație penală, ci despre un simplu delict. El n-ar avea nicio legătură cu istoria recentă și, de aceea, ipoteza demisiei a fost scoasă din calcul încă de la început.

Am discutat cu domnul președinte și vreau să fie foarte clar. Aceasta nu este o situație penală. Sunt legislații diferite în România și în SUA, dar nu se califică sub nicio formă. Am discutat cu domnul președinte și despre acest subiect, și despre rectificare, și mai multe subiecte. Nu! (n.r. mi-am pus problema demisiei) niciun moment, În continuare avem o guvernare pe care trebuie s-o ducem la capăt, avem reforme pe care trebuie să le ducem la capăt, un eveniment întâmplat acum 21 de ani, pe care-l regret, în SUA nu are niciun fel de implicații pentru ceea ce facem noi astăzi.”, a mai subliniat premierul.

În legătură cu moralitatea sa, contestată de partenerii de coaliție, Cîțu susține că cei de la USR-Plus ar trebui să se abțină din a discuta public pe teme de moralitate și etică, de vreme ce ei înșiși au în spate încălcări frecvente ale sistemului de morală.

Am văzut și eu declarațiile și am fost surprins neplăcut, pentru că nu am auzit nicio declarație atunci când un director al CFR Călători a lăsat oamenii vreo 8 ore fără să-i ajute sau nu am văzut niciun fel de discuții când partenerii de coaliție își strângeau mâna cu Dragnea pe treptele PSD sau îi aveau lângă ei pe oamenii PSD la pupitru în Guvern. Deci, discuțiile acestea eu aș vrea să le avem în coaliție, sunt de acord să discutăm acolo, dar nu în spațiul public despre moralitate și despre etică.”, a punctat Cîțu.

 

Mai mult, Cîțu susține acum că este împotriva condusului în stare de ebrietate și spune că se gândește foarte serios la îmbunătățirea legislației românești în acest domeniu, de vreme ce România este campioană în privința accidentelor rutiere.

Aș spune ce spun fiecărei persoane din momentul în care mi s-a întâmplat mie că nu trebuie făcut. Niciodată nu trebuie amestecate alcoolul și condusul. Eu mi-am învățat lecția, nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. De fiecare dată am fost împotrivă și poate că e nevoie și în România să ne uităm la legislație, pentru că vedeți în SUA, legislația este mult mai dură, dar această toleranță 0 poate că ar trebui să ne gândim să fie implementată și în România.”, a mai spus Florin Cîțu.

De asemenea, el a încercat să povestească în detaliu ce s-a întâmplat în noaptea de 3 decembrie 2000, însă, din păcate, nu pare să-și amintească prea multe detalii, cu excepția faptului că ar fi băut câteva beri cu un coleg de cameră, care atunci își sărbătorea ziua de naștere.

Este o situație prin care nu mi-am dorit să mai trec niciodată și n-am mai trecut prin acea situație niciodată. Da, era o sâmbătă, era 3 decembrie, fusese ziua colegului meu de cameră și de acolo veneam. Doar știu că am băut îndeajuns de mult încât să depășesc limita legală. În rest, nu-mi amintesc… Cred că bere am consumat. Nu pot să duc 7, 8 beri, deci… dar am băut cât să depășesc limita legală și am fost oprit… Am recunoscut imediat că am consumat băuturi alcoolice și am respectat toate procedurile legale pe care le aveam în statul Iowa, deci nu a fost nimic special. A trebuit să-mi vând mașina ca să plătesc greșeala și cred că m-am și împrumutat, nu mai știu exact.„, a mai spus premierul.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare