sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAsociația „Mihai Murar” caută voluntari pentru fapte bune

Asociația „Mihai Murar” caută voluntari pentru fapte bune

Tragedia dispariției premature a profesorului Mihai Murar a fost convertită într-un motiv de a face fapte bune, care să inspire și să ducă mai departe valorile și aspirațiile unuia dintre oamenii care și-au pus viața în slujba binelui public în Teleorman. Și astfel, numele lui Mihai Murar s-a transformat în numele unei asociații dedicate faptelor bune și sprijinirii educației într-unul dintre cele mai sărace județe ale României.

De la înființare și până astăzi, Asociația “Mihai Murar”, fondată de soția profesorului, Vera Mitran, a reușit să ducă la capăt proiecte importante pentru stimularea apetitului pentru educație al populației tinere din zonă. Și cel mai important dintre ele este, desigur, Librăria din Alexandria, un loc în care puțina viață culturală a județului Teleorman poate găsi spațiu de manifestare. Au fost, însă, punctate și numeroase acțiuni de binefacere, donații de carte, expoziții de pictură, ateliere de creație pentru copii și, nu în ultimul rând, acțiuni caritabile în timpul pandemiei.

Deși cultura voluntariatului nu este una foarte cunoscută în zona Teleormanului, trebuie spus că multe dintre faptele bune care s-au realizat în ultimii ani prin Asociația “Mihai Murar” au trezit apetitul multora pentru implicare. Pentru că numai așa se pot face realmente schimbări într-o zonă care pare să fi rămas încremenită într-un timp pe care alții l-au depășit.

Astăzi, fondatoarea asociației, Vera Mitran, încearcă să mărească echipa de voluntari dispuși să se implice pentru a face fapte bune în zona Teleormanului și mizează, în primul rând, pe populația tânără, care poate descoperi astfel plăcerea și bucuria de a schimba realitatea prin forte proprii.

Pentru a mări echipa de voluntari, membrii asociației au făcut toate eforturile posibile, inclusive oferind posibilitatea de înscriere online în echipă, prin intermediul noului site al Asociației.

Spiritul civic și cultura voluntariatului sunt cele două elemente care pot schimba viața unei comunități în bine. După cum știți, am fondat, după pierderea soțului meu, profesorul Mihai Murar, o asociație socio-culturală care îi poartă numele. O asociație care, pentru a-și îndeplini obiectivul de a face bine, are nevoie de voluntari. Voluntariatul nu ține cont de vârstă, de venituri sau de pregătire, ci doar de o inimă bună și o ambiție de a face bine celor din jur. O veste bună e aceea că acum Asociația are și site propriu. Aici, pe site, puteți afla cum deveniți  voluntari ai Asociației și cum puteți contribui la un viitor un pic mai curat pentru județul Teleorman. O echipă minunată vă așteaptă cu brațele deschise!”, spune fondatoarea Asociației “Mihai Murar”, Vera Mitran.

Astfel, cei care doresc să fie proactivi și să încerce să schimbe situația județului Teleorman printr-o implicare directă și personală se pot înscrie voluntari în Asociația “Mihai Murar”, ducând mai departe aspirațiile profesorului Mihai Murar, care a scris într-o zi, fără să știe, motto-ul ce a construit această asociație, notând într-un carnet un gând pe care l-a avut: “Lumina coboară din nou pe pământ ca o lumină din Rai

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare