Iulian Bulai redevine ținta glumelor online, după ce a scris că „nu putem asista impasibili la noi crime în Afganistan”

Iulian Bulai redevine ținta glumelor online, după ce a scris că „nu putem asista impasibili la noi crime în Afganistan”

Deputatul USR-Plus, Iulian Bulai, a făcut din nou furori în mediul online, după ce a scris pe Facebook că „nu putem asista impasibili la noi crime în Afganistan”. Bulai este deja celebru pentru faptul că devine sursă de inspirație pentru glumele online, în urma postărilor sale, adeseori ridicole.

În contextul dezastrului umanitar din Afganistan, deputatul român și-a dorit să simtă să e util, așa că a optat pentru varianta cea mai simplă: postarea pe Facebook. În consecință, acesta și-a uimit publicul prin determinarea cu care insistă că noi, românii, nu putem rămâne impasibili la ce se întâmplă acolo și arată că USR-Plus face apel la comunitatea internațională pentru a acționa în sensul protejării cetățenilor a căror viață e pusă în pericol.

Nu putem asista impasibili la noi crime în Afganistan sub conducerea talibanilor! În contextul în care talibanii au preluat conducerea Afganistanului, USR PLUS face un apel la comunitatea internațională pentru a lua acțiuni concrete care să protejeze cetățenii din acest stat. (…) Nu este suficient, însă, ca doar câteva state să își asume o astfel de misiune. Credem că este nevoie urgent de o dezbatere amplă la nivelul comunității internaționale urmată de poziții și acțiuni clare în ce privește situația din Afganistan, inclusiv în ce privește statele care au avut o implicare în accederea la putere a forțelor talibane. „, a scris Bulai pe Facebook

Făcând abstracție de faptul că situația din Afganistan este cu adevărat tragică, publicul lui Bulai n-a putut să nu observe ridicolul atitudinii și felul aparent foarte curajos în care se manifestă deputatul care vorbea despre Fecioara Maria ca despre o „mamă-surogat”.

Printre altele, lui Bulai i s-a sugerat că ar putea face o petiție „Fără talibani în funcții publice” sau că ar putea deschide o filială USR-Plus în Kabul. Un alt internaut îi dă speranțe mari lui Bulai, pentru a i le spulbera ulterior fără milă: „Vei ajunge pe coperta cărților de istorie alături de Mihai Viteazu! P.S. Relax, glumeam, va fi o carte de caricaturi.” Iar concluzia a fost clară: „Nu puteți să eliminați pensiile speciale și voi vorbiți de talibani”, deși există și varianta în care Bulai e îndrumat să acționeze ferm: „Bulai, fii căpitanu’ nostru… ia-o tu înainte, noi ne încolonăm în spatele tău și mergem peste afgani. După ce îi pacificăm, punem și de-o pride parade acolo.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.