vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSenator USR-Plus: "Sper că mama d-lui Vîlceanu e bine, că termocentralele cu...

Senator USR-Plus: „Sper că mama d-lui Vîlceanu e bine, că termocentralele cu care firma dumneaei are contract, nu prea”

Numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor generează deja destule controverse. Corului de nemulțumiți i se adaugă acum și un senator de Dolj al USR-Plus, Cosmin Poteraș, care atrage atenția asupra faptului că istoria profesională a noului ministru de Finanțe este una problematică.

Senatorul Cosmin Poteraș remarcă ușurința cu care PNL acordă încredere totală unor foști membri ai PSD și susține că această atitudine poate fi păguboasă pentru interesul public nu doar pe termen lung, ci imediat. Ironic, acesta chiar punctează faptul că e un mare noroc că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, e în echipa câștigătoare, pentru că altfel exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu să revină pe baricade, schimbând tabăra.

Însă, cea mai gravă problemă legată de numirea lui Vîlceanu nu este sorgintea lui social-democrată, ci semnele de întrebare legate de firma condusă acum de mama lui, firmă care a reușit să aibă profituri uriașe în perioada pandemiei, prin contracte cu statul. Asta l-a determinat pe senatorul USR-PLus, Cosmin Poteraș, să se exprime public cu privire la numirea noului ministru al Finanțelor.

Înțeleg că portofoliul Finanțelor e al PNL, dar, sincer, mă așteptam la o numire mai inspirată, sau măcar mai puțin controversată decât dl. Dan Vîlceanu. Date fiind alegerile premierului, nu pot să nu mă întreb ce mai urmează, că doar e plin pământul de membri PSD-PD-PDL-PNL, etc, români imparțiali, în toate taberele, cu toate partidele.

Noroc că dl Câmpeanu e în #echipacâștigătoare, că poate ne trezeam cu d-na Andronescu pe-acolo, cu condiția să fi schimbat tabăra la timp. Până atunci, sper că mama d-lui Vîlceanu e bine, că termocentralele cu care firma dumneaei are contract, nu prea.„, a scris parlamentarul despre numirea lui Dan Vîlceanu.

Dar nemulțumirile legate de această desemnare controversată au început chiar din PNL, prin vocea lui Ludovic Orban, care a sugerat că există riscuri cu privire la această desemnare, riscuri de care singurul răspunzător ar trebui să fie premierul Florin Cîțu.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare