14 români, angajați ai unei companii de securitate, vor fi evacuați din Kabul

14 români, angajați ai unei companii de securitate, vor fi evacuați din Kabul

Recuperarea cetățenilor români din Kabul a fost o misiune dificilă, însă Ministerul Afacerilor Interne anunță faptul că încă 14 români, angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan, vor fi evacuați astăzi pe cale aeriană din acea zonă periculoasă.

În acest sens, a fost convocată de ministrul Bogdan Aurescu pe data de 13 august o celulă de criză, a cărei misiune este recuperarea românilor care și-au manifestat dorința de a fi repatriați din Afganistan. Procedurile s-au desfășurat cu destule dificultăți, însă, până acum nu s-a înregistrat nicio tragedie. Astăzi, MAE anunță că un grup de 14 români au fost duși în siguranță în incinta Aeroportului Internațional din Kabul, urmând să fie aduși în țară cu un avion militar românesc.

Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare.”, arată MAE într-un comunicat.

Cei 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad.

Un singur român aflat în Afganistan a mai cerut sprijinul autorităților române pentru a se întoarce în țară.

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.