sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorial14 români, angajați ai unei companii de securitate, vor fi evacuați din...

14 români, angajați ai unei companii de securitate, vor fi evacuați din Kabul

Recuperarea cetățenilor români din Kabul a fost o misiune dificilă, însă Ministerul Afacerilor Interne anunță faptul că încă 14 români, angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan, vor fi evacuați astăzi pe cale aeriană din acea zonă periculoasă.

În acest sens, a fost convocată de ministrul Bogdan Aurescu pe data de 13 august o celulă de criză, a cărei misiune este recuperarea românilor care și-au manifestat dorința de a fi repatriați din Afganistan. Procedurile s-au desfășurat cu destule dificultăți, însă, până acum nu s-a înregistrat nicio tragedie. Astăzi, MAE anunță că un grup de 14 români au fost duși în siguranță în incinta Aeroportului Internațional din Kabul, urmând să fie aduși în țară cu un avion militar românesc.

Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare.”, arată MAE într-un comunicat.

Cei 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad.

Un singur român aflat în Afganistan a mai cerut sprijinul autorităților române pentru a se întoarce în țară.

 

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare