vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialAngajare cu cântec în Primăria Târgu Jiu: primarul a angajat consilieră cu...

Angajare cu cântec în Primăria Târgu Jiu: primarul a angajat consilieră cu experiență… la casa de pariuri

Scandal la Târgu Jiu, după ce primarul Marcel Romanescu a angajat în poziția de consilieră personală a viceprimarului o persoană fără experiență în domeniu, însă angajată în trecut la o casă de pariuri. Consiliera a avut, totuși, un atu: soțul ei a candidat la Consiliul Local Târgu Jiu pe listele PNL.

Angajare cu scandal la Primăria Târgu Jiu. Viceprimarul localității, Bogdan Bejinaru, are o nouă consilieră personală cu un trecut destul de controversat. Trecutul ar fi mai puțin apăsător, dacă noua angajată ar ști ceva despre domeniul în care urmează să asigure consultanța, în speță, asigurarea ordinii și curățeniei pe domeniul public al orașului.

Presa locală scrie, însă, că Ștefania Pasăre are experiență la casa de pariuri, la care a lucrat ani la rândul. Cu toate acestea, trebuie precizat faptul că noua consilieră este licențiată în ingineria Mediului, lucru care nu o face tocmai nepotrivită pentru domeniul în care va lucra. Un lucru cert, însă, este acela că imaginea publică a Ștefaniei Pasăre nu pare a fi una foarte bună în Târgu Jiu.

Cu atât mai mult cu cât soțul ei, Irinel Pasăre, este un fost candidat al PNL la alegerile locale și este încă membru al partidului liberal. Mai mult, acesta se afla pe afișele electorale în compania primarului liberal Marcel Romanescu. În plus, și viceprimarul orașului, în subordinea căruia Ștefania Pasăre va lucra de acum înainte este tot liberal.

Irinel Pasăre
Irinel Pasăre, alături de Marcel Romanescu

Unii dintre consilierii locali de la Târgu Jiu sunt foarte nemulțumiți de această numire și consideră că autoritatea locală trebuie să dea niște explicații legate de angajarea aceasta care a pus pe jar comunitatea locală.

Luis Popa, unul dintre consilierii locali ai orașului, susține că nu este prima angajare controversată în instituție, majoritatea consilierilor angajați neavând nicio legătură cu domeniul în care lucrează, singura lor „calificare” fiind carnetul de partid.

Din păcate, prin primăria municipiului Târgu Jiu în ultima perioadă au fost angajați tot felul de consilieri personali care nu prea au treabă cu administrația publică locală, fiind angajați, mai mulți ca sigur, pe baza carnetului de partid și a unor obligații personale ale actualului primar. Cu toate că avem foarte multi tineri care ar merita promovați, aceștia se pare că nu întrunesc o condiție esențială și anume să aibă vechime pe la o casă de pariuri, precum ultimul consilier personal angajat la cabinetul unuia dintre viceprimari. Acest consilier ar trebui să se ocupe sau să supravegheze curățenia din oraș, toaletarea copacilor, dar la ce experiență are probabil o să-i învețe pe unii cum să joace la pariuri. Chiar mă voi interesa cu ce se ocupă acest nou consilier personal.”, a declarat Luis Popa pentru INVESTIGATORIA.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare