joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVânători de trofee, prinși la Vaslui: 21 de arme și peste 700...

Vânători de trofee, prinși la Vaslui: 21 de arme și peste 700 de cartușe, găsite în locuințele lor

În România, infracțiunile în domeniul Mediului sunt rareori pedepsite pe măsură, iar cei care distrug cu bună știință ecosistemele nu se confruntă foarte des cu rigorile legii. Cu toate acestea, apar și situații în care infractorii sunt prinși. Astfel, la Vaslui, în urma a 16 percheziții domiciliare, au fost ridicați mai mulți vânători de trofee, care practicau vânătoarea fără acte legale.

Pe 24 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat mai multe percheziții domiciliare în județul Vaslui, cercetarea vizând persoane bănuite de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma acțiunii de amploare, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

Activitățile infracționale ale bărbaților care practicau vânătoarea de trofee s-ar fi desfășurat constant pe parcursul anului 2021, fără a deține autorizații de vânătoare, cu încălcarea prevederilor legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic și fără a respecta prevederile legale privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

În timpul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 21 de arme, peste 700 de elemente de muniție (cartușe de vânătoare și de tir sportiv, de diferite calibre), 6 dispozitive pentru vedere nocturnă, 6 trofee de vânătoare și articole pirotehnice, ceea ce arată nu doar determinarea celor în cauză de a bracona, ci și amploarea fenomenului într-un caz extrem de izolat.

Potrivit Poliției Române, cercetările sunt continuate pentru administrarea probatoriului și stabilirea cu exactitate a activității infracționale a persoanelor bănuite.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare