Vânători de trofee, prinși la Vaslui: 21 de arme și peste 700 de cartușe, găsite în locuințele lor

Vânători de trofee, prinși la Vaslui: 21 de arme și peste 700 de cartușe, găsite în locuințele lor

În România, infracțiunile în domeniul Mediului sunt rareori pedepsite pe măsură, iar cei care distrug cu bună știință ecosistemele nu se confruntă foarte des cu rigorile legii. Cu toate acestea, apar și situații în care infractorii sunt prinși. Astfel, la Vaslui, în urma a 16 percheziții domiciliare, au fost ridicați mai mulți vânători de trofee, care practicau vânătoarea fără acte legale.

Pe 24 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat mai multe percheziții domiciliare în județul Vaslui, cercetarea vizând persoane bănuite de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma acțiunii de amploare, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

Activitățile infracționale ale bărbaților care practicau vânătoarea de trofee s-ar fi desfășurat constant pe parcursul anului 2021, fără a deține autorizații de vânătoare, cu încălcarea prevederilor legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic și fără a respecta prevederile legale privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

În timpul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 21 de arme, peste 700 de elemente de muniție (cartușe de vânătoare și de tir sportiv, de diferite calibre), 6 dispozitive pentru vedere nocturnă, 6 trofee de vânătoare și articole pirotehnice, ceea ce arată nu doar determinarea celor în cauză de a bracona, ci și amploarea fenomenului într-un caz extrem de izolat.

Potrivit Poliției Române, cercetările sunt continuate pentru administrarea probatoriului și stabilirea cu exactitate a activității infracționale a persoanelor bănuite.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.