vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru o angajare...

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru o angajare fictivă

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății din guvernarea PSD-ALDE,  a fost trimis în judecată de procurorii DNA după aproape patru ani de la deschiderea dosarului, pentru angajarea fictivă a unei consiliere personale.

Sursă fotografie principală: cadru din filmul Colectiv


Procurorii DNA au anunțat astăzi trimiterea în judecată a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog pentru infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fostul ministru din guvernarea PSD-ALDE este acuzat de faptul că ar fi angajat în funcția de consilier personal o persoană care, de fapt, nu se prezenta la locul de muncă și care nu a prestat activitățile asumate prin contract, dar care a încasat în perioada respectivă drepturile salariale aferente postului.

Rechizitoriul arată că Florian Bodog, în calitatea lui de ministru, ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.

Mai mult decât atât, pentru că angajata nu se prezenta niciodată la locul de muncă, Bodog ar fi semnat documente în locul acestei persoane, falsificându-i semnătura.

Totul s-a întâmplat în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, când fostul ministru, deși știa că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

În acest fel, Olivia Andreea Marcu ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Mai mult, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

De altfel, procurorii au dispus și trimiterea în judecată a acestei foste angajate a Ministerului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

Ministerul Sănătății a decis să se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei, iar dosarul urmează să se judece la Înalte Curte de Casație și Justiție, având în vedere calitatea de demnitar a principalului inculpat din dosar.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare