joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePeste 40 de tinere sărace au fost racolate și exploatate sexual prin...

Peste 40 de tinere sărace au fost racolate și exploatate sexual prin metoda Loverboy

Una dintre cele mai eficiente metode de racolare în domeniul traficului de persoane este metoda Loverboy. Eficiența ei constă în faptul că victimele sunt atrase în mrejele crimei organizate prin utilizarea afectivității. Provenind din medii defavorizate, majoritatea victimelor traficului de persoane ajung să dezvolte o dependență emoțională față de traficant, indiferent dacă acesta ajunge să devină violent sau agresiv.

Sute de românce cad anual în această capcană și numai cele mai norocoase ajung să fie salvate, la un moment dat, de autorități. Este și cazul a 40 de tinere traficate în Germania, Anglia, Scoția, Danemarca, Țările de jos, Austria și Elveția de către o grupare formată din 14 persoane, specializată în metoda de recrutare Loverboy.

Anihilarea acestei rețele s-a realizat la finalul lunii august, când polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București –  Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.C., au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Dâmbovița, Iași și Constanța. Bănuielile vizau existența unui grup de crimă organizată, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Rechizitoriul arată că 14 persoane, membre ale unui grup infracțional organizat, ar fi recrutat, transportat și găzduit în România și în străinătate, în scopul obligării la practicarea prostituției, peste 40 de tinere.

Victimele identificate, cu situație materială precară, lipsite de educație sau provenind din familii dezorganizate, persoane predispuse victimizării, ar fi fost recrutate din România prin metoda „loverboy”, transportate, găzduite și, ulterior, determinate prin amenințări și violențe să practice prostituția în diferite imobile din București, precum și în cluburi sau bordeluri din țările vestice, banii ajungând la traficanți.

Citește și: România, locul întâi în Europa în privința numărului de victime ale traficului de persoane

Unele dintre fete s-au îmbolnăvit în timpul exploatării lor, lucru care nu i-a determinat pe traficanți să se oprească și să încerce să le ajute, ci le-au adus într-o situație de și mai mare dependență, cazându-le chiar în locuințele lor personale, unde puteau fi supravegheate mai ușor și abuzate constant.

Pentru soluționarea acestei spețe foarte complexe, au fost solicitate 3 ordine europene de anchetă autorităților germane, efectuându-se, totodată, un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structurilor de aplicare a legii din Germania și Țările de Jos (Olanda).

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite mijloace materiale de probă și au fost ridicați 38.920 de euro, 160 UKP, 56.104 lei, susceptbili a proveni din activități ilicite, în numerar.

De asemenea, au fost ridicate 13 autoturisme de lux, 81 de telefoane mobile, 76 de laptopuri noi, 6 spații de memorie (carduri, stick), 3 tablete, înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sumele deținute în conturile bancare.

Citește și: Loverboy român, capturat după ce a traficat tinere timp de 6 ani

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare