Vlad Voiculescu, despre cazul Bodog: „Mii, dacă nu zeci de mii, de astfel de „locuri pentru cineva” există în continuare în instituțiile statului”

Vlad Voiculescu, despre cazul Bodog: „Mii, dacă nu zeci de mii, de astfel de „locuri pentru cineva” există în continuare în instituțiile statului”

Cazul fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru angajarea fictivă a unei consiliere personale, a generat reacții la nivel public. Printre ele se numără și cea a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care își exprimă bănuiala că mii, dacă nu zeci de mii, de astfel de „locuri pentru cineva” există în continuare în instituțiile statului.

Cazul lui Florian Bodog nu este nici pe departe rar întâlnit în instituțiile publice din România, existând chiar o tradiție neasumată de a pune deoparte posturi din instituțiile publice pentru persoane apropiate oamenilor politici. Corupția la acest nivel este în continuare foarte dezbătută, chiar dacă foarte rare sunt situațiile în care acestea ajung să fie puse sub lupa procurorilor.

Citește și: Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru o angajare fictivă

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, își exprimă în acest context nemulțumirea legată de faptul că această corupție din sistemul angajărilor publice nu a fost în niciun fel diminuată în guvernarea PNL, ba dimpotrivă, putem vorbi despre o amplificare a fenomenului. În acest sens, acesta a scris pe Facebook o experiență personală.

Ieri cineva care lucreză la o companie privată îmi povestea cum o fată a venit la interviu și a spus că dorește să se angajeze doar pentru jumătate de normă deocamdată pentru că „mi-a găsit tata un loc la stat și nu l-aș lăsa până nu văd dacă îmi place la dumneavoastră”. A adăugat că nu trebuie să se ducă la serviciul de la stat. „, a povestit fostul ministru.

Voiculescu precizează că aceasta nu este o speță singulară și arată că are bănuiala că în instituțiile statului din România ar exista poate chiar zeci de mii de cazuri similare. Totul, pentru că guvernarea PNL nu a făcut niciun efort pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple, ci, dimpotrivă, a contribuit la perpetuarea acestei tradiții a corupției prin care PSD s-a remarcat în anii trecuți.

Bănuiesc că măcar mii, dacă nu zeci de mii, de astfel de „locuri pentru cineva” există în continuare în instituțiile statului. La fiecare nivel. Cât scriam asta, PSD tocmai anunță că e pregătit să preia guvernarea. Asta după 8 luni de guvernare în care PNL a dus mai departe moștenirea vechii politici, blocând orice reformă reală.„, a adăugat Voiculescu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.