miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPlângere la DNA împotriva lui Robert Negoiță pentru abuz în serviciu

Plângere la DNA împotriva lui Robert Negoiță pentru abuz în serviciu

Mai mulți membri ai USR-Plus au depus astăzi la DNA o plângere penală împotriva lui Robert Negoiță pentru abuz în serviciu în cazul decesului celor doi muncitori pe șantierul nelegal deschis lângă Ministerul Culturii. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Cei care au depus plângerea arată procurorilor că Robert Negoiță, în calitatea lui de primar al Sectorului 3, știa despre nereguli și n-a intervenit în niciun fel pentru a le remedia. Mai mult, s-ar fi făcut plângeri penale și la Judecătoria Sectorului 3, iar consilierii USR-Plus s-au pus la dispoziția procurorilor pentru a fi audiați ca martori în dosarul morții celor doi muncitori.

Vlad Gheorghe, Ana Ciceală, Nicorel Nicorescu, Alexandru Sava, Eugen Matei și Teodora Stoian sunt membrii USR-Plus care au mers la DNA pentru a face plângere penală pentru abuz în serviciu lui Robert Negoiță.

Aceștia arată că lucrările desfășurate pe șantierul de lângă Ministerul Culturii din dispoziția lui Robert Negoiță urmăreau modificarea accesului auto spre demisolul clădirii Ministerului Culturii, pentru ca în final să obțină spațiu pentru amenajarea „câtorva terase”.

Am cerut procurorilor anticorupție să cerceteze și implicarea celor două firme subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algoritm Rezidential SRL și Algoritm Construcții S3, precum și a funcționarilor din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care au acționat la ordinul verbal al primarului Negoiță. Lucrările au fost efectuate cu utilaje şi muncitori de la cele două firme subordonate CL Sector 3, iar de asfaltare şi punerea bordurilor a fost responsabilă DADP.„, arată europarlamentarul Vlad Gheorghe într-o postare pe Facebook.

Semnatarii plângerii susțin că lucrările de pe șantier au fost efectuate de societatea Algoritm Rezidential SRL fără autorizație de construire, fără ca Sectorul 3 să aibă vreun drept asupra terenului și fără să fie comunicată data începerii lucrărilor și fără să fie luate măsurile de siguranță necesare pentru evitarea accidentelor, iar primarul Robert Negoiță știa aceste aspecte, deplasându-se la fața locului în repetate ocazii.

De altfel, cinci consilieri i-au cerut demisia lui Robert Negoiță. 

Dacă primarul Sectorului 3 mai are vreo fărâmă de decență sau onoare, ar trebui să își prezinte imediat demisia, ca responsabil moral al tragediei petrecute luni pe șantierul deschis nelegal din ordinul său.”, au spus aceștia după producerea tragediei.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare