miercuri, februarie 21, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR-PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

USR-PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

În urma ședinței Biroului Național al USR-Plus s-a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu și susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului.

Mutare radicală din partea USR-Plus după revocarea din funcție a lui Stelian Ion: partidul a decis să nu mai susțină actualul guvern și chiar să susțină o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Argumentul este acela că USR-Plus nu va susține jaful din bani publici, pregătit de Florin Cîțu în toiul luptei electorale din PNL.

Concluziile ședinței au fost transmise miercuri noaptea presei și ele sunt următoarele:

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Citește și: Protest în Piața Victoriei: se cere demisia lui Florin Cîțu

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare