Dacian Cioloș despre PNL: „Ne-au subestimat și vor suporta consecințele”

Dacian Cioloș despre PNL: „Ne-au subestimat și vor suporta consecințele”

Tensiunile din arcul guvernamental se accentuează, și în ciuda încercărilor PNL de a-i convinge pe cei de la USR-Plus să pună capăt crizei politice, aceștia continuă să ceară demisia lui Florin Cîțu.

Practic, USR-Plus susține că nu mai poate accepta guvernarea, atâta vreme cât Florin Cîțu ocupă funcția de premier, el demonstrând că nu e un partener de încredere. O primă situație avea loc la începutul acestui an, prin revocarea fără avertisment a lui Vlad Voiculescu din poziția de ministru al Sănătății, iar tensiunea au culminat zilele trecute, după revocarea din funcție, tot fără discuții prealabile, a lui Stelian Ion de la Justiție.

USR-Plus se arată dispus să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de PSD și AUR, lucru șocant pentru publicul USR-Plus, dar necesar pentru înlăturarea actualului premier, care își dovedește incapacitatea de a se comporta ca un om de stat. Alternativa la această variantă de lucru ar fi demisia lui Cîțu, care, însă, nu dă semne că ar avea vreo intenție de acest gen în pragul alegerilor interne din PNL.

Liderul USR-Plus, Dacian Cioloș, susține în acest context că liberalii vor suporta consecințele subestimării formațiunii politice din care face parte și spune că moțiunea USR-Plus există și merge mai departe.

Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat și vor suporta consecințele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu niște funcții. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe. Este scrisă de noi și este o consecință a comportamentului profund iresponsabil al domnului Cîțu. PNL va trebui să își asume ceea ce a făcut Florin Cîțu și să înțeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoții și bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios.„, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Cioloș mai declară că nu se teme de o campanie împotriva USR-Plus și că singura dorință a partidului din care face parte este recuperarea stabilității României, în contextul oricum dificil în care se află.

Nu ne intimidează nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastră pe care susținătorii lui Florin Cîțu o pun în scenă în aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a băgat țara într-o criză politică pentru a câștiga puncte electorale interne. Noi vrem să terminăm rapid criza, românii ne-au votat să facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Cîțu, încheiem rapid criza declanșată de el.”, a mai precizat liderul USR-Plus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.