Demisii în Guvern: miniștrii USR-PLUS renunță la mandate

Demisii în Guvern: miniștrii USR-PLUS renunță la mandate

În contextul crizei guvernamentale, miniștrii USR-PLUS au luat decizia de a renunța la mandatele lor. Gestul era unul ușor de anticipat, mai ales că erau destule voci în rândul susținătorilor partidului care cereau această manifestare demnă din partea liderilor lor.

Luni seară, Dan Barna și miniștrii USR-PLUS au anunțat că renunță la guvernare, pentru că nu vor putea merge mai departe cu „un premier care nu are minim respect pentru adevăr”.

În lunile care s-au scurs de la alegeri, am făcut tot ce a ținut de noi ca acest guvern să țină direcția corectă. Am adus în vârful administrației publice oameni competenți, cu bună credință și cu o uriașă putere de muncă. Însă nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție. Nu se poate așa. Niciodată nu se va putea așa. Nu cu USR PLUS.
Nu am vrut să ajungem aici. Toți miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să își facă treaba. Asta vrem și acum. Să livrăm reformele din programul de guvernare.„, susține liderul USR-PLUS, Dan Barna.

Florin Cîțu spune, într-o primă reacție, că nu a văzut încă documentele, așa că va reveni cu declarații după ce își va clarifica nelămuririle. Acesta se arată în continuare nemulțumit de parteneriatul USR-PLUS cu AUR în sensul susținerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

„Cred că au fost niște declarații, nu? Am mai văzut declarații în această perioadă, dar repet, cel mai mare rău pentru România a fost făcut când s-au asociat cu AUR, când au legitimat acest partid”, a spus Florin Cîțu luni seara, după depunerea demisiilor miniștrilor USR-PLUS.

În urma demisiilor celor de la USR-PLUS din Guvern, premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu liderii PNL în cadrul unei ședințe în cadrul căreia să se stabilească mersul viitor al guvernării, în noile condiții. Pe de altă parte, se pare că prefecții și subprefecții propuși de USR-PLUS vor fi destituiți din funcții în cursul orelor următoare.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.