Ludovic Orban: „Dacă eu cedez în momentul de faţă înseamnă că nu mai există instituţia moţiunii de cenzură”

Ludovic Orban: „Dacă eu cedez în momentul de faţă înseamnă că nu mai există instituţia moţiunii de cenzură”

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu este momentan blocată, după ce liberalii și social-democrații au invocat probabilitatea existenței unor semnături false. Ludovic Orban, însă, spune că va face tot ce ține de el pentru ca moțiunea să-și urmeze cursul firesc, orice altă acțiune fiind asimilată abuzului în funcție.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că, indiferent dacă marți va fi sau nu cvorum pe moțiune, va comunica el însuși Guvernului moțiunea de cenzură. Orban crede că blocarea unei moțiuni de cenzură, indiferent din partea cui vine, este un abuz și nu trebuie permis într-o democrație. Desigur, există voci în PNL care susțin că Orban are tot interesul ca această moțiune să fie votată, de vreme ce ea îl pune pe Florin Cîțu în postura de a pierde calitatea de premier până pe 25 septembrie, când au loc alegeri interne în PNL.

Citește și: PSD și PNL, acuzate că lucrează împreună pentru salvarea lui Cîțu

Liderul PNL susține în continuare că este acuzat pe nedrept și că nu e normal ca liberalii să-i ceară vină cu propuneri din afara cadrului constituțional pentru a amâna moțiunea de cenzură. El s-a exprimat pe această temă luni seara, la Realitatea TV.

„Dacă nu se întrunesc statutar Birourile Permanente Reunite voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură şi vor demara toate termenele care sunt prevăzute odată cu comunicarea. Mă acuză pe mine unii colegi de-ai mei că eu vreau să duc la căderea Guvernului Cîţu, că eu grăbesc procedurile de moţiune de cenzură.

Colegii mei care mă acuză au venit cu propuneri care ies în afară cadrului constituţional, în afară cadrului legal şi regulamentar de care mie mi-e ruşine personal şi care dacă vor fi vreodată adoptate creează un precedent extrem de periculos prin faptul că dacă eu cedez în momentul de faţă înseamnă că accept că nicio moţiune de cenzură nu se va mai depune vreodată în România, că nu mai există instituţia moţiunii de cenzură, o instituţie constituţională profund democratică. Nu vă daţi seama cu se situaţie ne confruntăm?”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.