vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAlina Gorghiu: "PNL-USR-UDMR va fi formula. Sunt convinsă de asta"

Alina Gorghiu: „PNL-USR-UDMR va fi formula. Sunt convinsă de asta”

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, susține că există o amenințare la adresa partidului din care face parte chiar din interiorul lui și prognozează că, după câștigarea alegerilor interne de către Florin Cîțu, guvernul va rămâne în formula PNL-USR-UDMR.

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului va fi citită joi în plenul forului legislativ, lucru care îi ține pe jar pe susținătorii lui Florin Cîțu din PNL. Pentru că s-a implicat în promovarea moțiunii, Ludovic Orban este privit acum de colegii lui liberali ca un adversar, lucru pe care senatorul Alina Gorghiu îl susține ferm în cadrul declarațiilor publice pe care le face.

Aceasta spune că adversarii partidului din care face parte sunt chiar în interiorul lui și că această strategie va avea consecințe politice importante.

Citește și: PSD și PNL, acuzate că lucrează împreună pentru salvarea lui Cîțu

Uneori, cei care doresc răul PNL nu sunt doar în exteriorul partidului, ci și în interior. Și fac cot la cot eforturi comune cu alianța AUR+USR PLUS, ca să pice guvernul condus de PNL. Cred însa că această monumentală eroare va avea consecințe politice. Între timp, noi, toți ceilalți din partid, apărăm PNL și acest guvern. Nu oricum, ci cu Florin Cîțu prim-ministru și respectând ceea ce am promis electoratului nostru: o guvernare eficientă și fără PSD, adversarul nostru tradițional.”, a precizat Alina Gorghiu.

Aceasta insistă asupra faptului că emoția nu ar trebui să facă parte din viața politică și că, după alegerile interne din PNL, situația va reveni la normalitatea de dinaintea crizei politice, componența viitoare a guvernului fiind aceeași de până acum.

Citește și: Ludovic Orban: „Dacă eu cedez în momentul de faţă înseamnă că nu mai există instituţia moţiunii de cenzură”

Eu văd o guvernare de dreapta, cu oameni mai puțin emoționali, dar de dreapta. PNL-USR-UDMR va fi formula. Sunt convinsă de asta.„, mai susține Gorghiu.

În continuare, susținătorii lui Florin Cîțu nu iau în calcul posibilitatea asumării vreunei răspunderi pentru criza politică de acum și intenționează să boicoteze moțiunea de cenzură, prin neparticiparea parlamentarilor PNL la ședința de plen în care va fi citit documentul.

Strategia taberei Cîțu este, în acest context, amânarea rezolvării crizei guvernamentale până după alegerile interne din PNL.

Sursă foto: Facebook

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare