vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPSD și PNL, acuzate că lucrează împreună pentru salvarea lui Cîțu

PSD și PNL, acuzate că lucrează împreună pentru salvarea lui Cîțu

USR-PLUS și AUR fac acuzații foarte grave la adresa celor de la PSD și PNL, pe care îi consideră parteneri în încercarea de a-i salva mandatul lui Florin Cîțu. Moțiunea semnată de AUR și USR-PLUS ar cuprinde semnături false, potrivit acuzațiilor PNL și PSD.

În timp ce George Simion susține că „domnii de la PSD și PNL n-ar trebui să se joace cu democrația”, USR-PLUS strigă că „USL trăiește”. Motivul? Dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu nu a decurs potrivit așteptărilor, iar în cele din urmă, PSD a părăsit ședința, alăturându-se corului de liberali care spune că moțiunea este plină de semnături în fals.

Este a treia oară când PSD boicotează în aceste zile Biroul Permanent Reunit de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură și, în consecință, asta atrage critici foarte dure din partea celor de la USR-PLUS și AUR.

Se vorbește acum despre negocieri pe sub masă și despre o înțelegere tacită între PSD și PNL, pe care, însă, social-democrații o neagă.

Nicio surpriză: USL trăiește. În spațiul public, Marcel Ciolacu strigă că vrea să-l demită pe prim-ministru, dar reprezentanții PSD părăsesc ședințele în care ar putea să facă asta. Tergiversările și contradicțiile PSD-ului, înțelegerile pe sub masă ale lui Marcel Ciolacu cu Florin Cîțu, ne arată, o dată în plus, că propriile interese ale PSD primează în fața interesului românilor. România are nevoie de un prim-ministru care să guverneze responsabil. Florin Cîțu nu este acest prim-ministru.„, susține USR-PLUS în urma ședinței desfășurate luni.

Cert este că acum se poate vorbi despre o răsturnare de situație, moțiunea de cenzură fiind blocată momentan, până la verificarea semnăturilor

Am asistat la un abuz constituțional fără precedent. Este prima dată când parlamentarilor li se refuză dreptul de a depune moțiune de cenzură. PSD și PNL refuză dreptul parlamentarilor să depună o moțiune. Dincolo de declarațiile domnului Ciolacu, de azi, echipa câștigătoare are un nou membru: Marcel Ciolacu, care pare că a fost recrutat de Florin Cîțu și îl protejează.”, a declarat și Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, la finalul ședinței Birourilor Permanente Reunite.

 

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare