vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePozând în preot, un tânăr a primit donații de aproximativ 11.000 de...

Pozând în preot, un tânăr a primit donații de aproximativ 11.000 de lei

Un tânăr de 19 ani din Galați a fost reținut de polițiști, după ce, vreme de aproape un an, a pretins că e preot și că strânge donații pentru construirea unui lăcaș de cult.

Tânărului i-a venit ideea de a pretinde că e preot în urmă cu un an, convins de faptul că oamenii sunt foarte generoși când vine vorba despre fețele bisericești. Și n-a greșit prea mult, de vreme ce povestea lui a prins foarte bine la publicul generos, care a și făcut donații importante pentru -credeau ei- construirea unei biserici și ajutoare de înmormântare pentru familii sărace.

Cazul a fost investigat o vreme și în cursul zilei de marți, 7 septembrie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Galați, la locuința unui tânăr de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Anchetatorii au descoperit că un an întreg, tânărul a pretins că este preot și astfel, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate.

Potrivit Poliției Române, prejudiciul stabilit, până în prezent, este de aproximativ 11.000 de lei, însă el ar putea exceda, de facto, această sumă.

În timpul percheziției, polițiștii au identificat mijloace materiale de probă necesare rezolvării acestei spețe, dar au găsit și probe potrivit cărora există o mare posibilitate ca și alte persoane decât cele vizate de anchetă să fi devenit victimele tânărului „preot”.

Marți, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare