vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticOrban, revoltat de ieșirile lui Cîțu: "Să nu îl mai atace pe...

Orban, revoltat de ieșirile lui Cîțu: „Să nu îl mai atace pe preşedintele PNL în public”

După ce Florin Cîțu a vorbit public despre posibilitatea ca Ludovic Orban să piardă șefia Camerei Deputaților, acesta din urmă i-a cerut premierului să nu-l mai atace în public.

Florin Cîțu a vorbit joi despre faptul că, dacă CCR va declara moțiunea de cenzură depusă de USR și AUR neconstituțională, se va pune problema ca atât Anca Dragu, cât și Ludovic Orban să piardă șefia Senatului și, respectiv, a Camerei Deputaților.

În replică, Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Cîțu să se abțină din a mai ataca public pe președintele PNL, de vreme ce poziția sa actuală a fost rezultatul susținerii acestui partid politic.

Mi s-a mai pus această întrebare. Nu comentez. Singurul lucru pe care îl comentez este că domnul prim-ministru Florin Cîţu este premier din partea PNL, care a fost susţinut de preşedintele Partidului Naţional Liberal şi singurul lucru pe care i-l cer este să nu îl mai atace pe preşedintele PNL în public.

Mai mult, acesta și-a exprimat speranța ca deciziile pe care PNL le ia în această perioadă să aducă partidul în postura de prizonier al PSD, lucru care ar determina ca social-democrații să revină la butoanele puterii.

Obiectivul meu este soluţionarea cât mai rapidă a acestei crize şi refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile din 6 decembrie şi care, din punctul meu de vedere, reprezintă singura soluţie onorabilă pentru noi ca să asigurăm o guvernare în conformitate cu obiectivele pe care ni le-am asumat. Sper să nu se ia nicio decizie care să pună nu numai PNL în postura de prizonier al PSD, ci să nu pună România în postura de prizonier al PSD, România să nu încapă din nou pe mâna PSD-ului. Iar strategia mea este foarte simplă: fără PSD!„, a mai spus Ludovic Orban.

Mai târziu, la Tulcea, Ludovic Orban s-a exprimat în sensul posibilității ca vechea coaliție de guvernare să se refacă, dacă se vor lua decizii corecte în acest sens și pretinde că singurul care poate garanta reașezarea situației este el însuși.

Eu garantez că avem varianta refacerii coaliției. E nevoie de bun simț, de dialog, de tact, de negociere permanentă, de armonizare a pozițiilor, de coagulare a unor poziții comune. Dacă este nevoie de un garant al refacerii unității PNL și al refacerii coaliției, acesta sunt eu.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare