Orban, revoltat de ieșirile lui Cîțu: „Să nu îl mai atace pe preşedintele PNL în public”

Orban, revoltat de ieșirile lui Cîțu: „Să nu îl mai atace pe preşedintele PNL în public”

După ce Florin Cîțu a vorbit public despre posibilitatea ca Ludovic Orban să piardă șefia Camerei Deputaților, acesta din urmă i-a cerut premierului să nu-l mai atace în public.

Florin Cîțu a vorbit joi despre faptul că, dacă CCR va declara moțiunea de cenzură depusă de USR și AUR neconstituțională, se va pune problema ca atât Anca Dragu, cât și Ludovic Orban să piardă șefia Senatului și, respectiv, a Camerei Deputaților.

În replică, Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Cîțu să se abțină din a mai ataca public pe președintele PNL, de vreme ce poziția sa actuală a fost rezultatul susținerii acestui partid politic.

Mi s-a mai pus această întrebare. Nu comentez. Singurul lucru pe care îl comentez este că domnul prim-ministru Florin Cîţu este premier din partea PNL, care a fost susţinut de preşedintele Partidului Naţional Liberal şi singurul lucru pe care i-l cer este să nu îl mai atace pe preşedintele PNL în public.

Mai mult, acesta și-a exprimat speranța ca deciziile pe care PNL le ia în această perioadă să aducă partidul în postura de prizonier al PSD, lucru care ar determina ca social-democrații să revină la butoanele puterii.

Obiectivul meu este soluţionarea cât mai rapidă a acestei crize şi refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile din 6 decembrie şi care, din punctul meu de vedere, reprezintă singura soluţie onorabilă pentru noi ca să asigurăm o guvernare în conformitate cu obiectivele pe care ni le-am asumat. Sper să nu se ia nicio decizie care să pună nu numai PNL în postura de prizonier al PSD, ci să nu pună România în postura de prizonier al PSD, România să nu încapă din nou pe mâna PSD-ului. Iar strategia mea este foarte simplă: fără PSD!„, a mai spus Ludovic Orban.

Mai târziu, la Tulcea, Ludovic Orban s-a exprimat în sensul posibilității ca vechea coaliție de guvernare să se refacă, dacă se vor lua decizii corecte în acest sens și pretinde că singurul care poate garanta reașezarea situației este el însuși.

Eu garantez că avem varianta refacerii coaliției. E nevoie de bun simț, de dialog, de tact, de negociere permanentă, de armonizare a pozițiilor, de coagulare a unor poziții comune. Dacă este nevoie de un garant al refacerii unității PNL și al refacerii coaliției, acesta sunt eu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.