Scrisoare de revoltă a prefecților și subprefecților USR-PLUS: „Premierul transformă totul într-un joc politic cu miză proprie”

Scrisoare de revoltă a prefecților și subprefecților USR-PLUS: „Premierul transformă totul într-un joc politic cu miză proprie”

Prefecții și subprefecții USR-PLUS eliberați din funcție de premierul Cîțu au trimis către public o scrisoare în care își exprimă revolta cu privire la faptul că au fost destituiți fără explicații și fără o analiză prealabilă a performanțelor.

Premierul Florin Cîțu s-a ținut de cuvânt și a dispus eliberarea din funcții a tuturor prefecților și subprefecților propuși de USR-PLUS, ca ripostă la felul în care evoluează criza guvernamentală a momentului. Aceștia nu acceptă, însă, foarte ușor modul în care s-a procedat, considerând că gestul acesta pare mai curând unul iresponsabil, în contextul general al situației din România.

Aceștia spun că se solidarizează cu liderii partidului și că au convingerea că moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu este singura soluție pentru o revenire rapidă la normalitate. Aceștia menționează și contextul pandemic, care ar trebui să prevaleze în fața considerentelor de ordin politic, comunități întregi fiind în situație de risc.

Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a lua cele mai bune măsuri în teritoriu, în contextul unei crize pandemice care încă nu a ajuns la final și care, în continuare, are nevoie de soluții în plan local. Am urmărit să punem în aplicare programul de guvernare cât am putut de bine pentru că reformele asumate nu suportă amânare. Ceea ce traversăm astăzi, cu consecințe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci și riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.”, se arată în scrisoarea transmisă vineri presei.

Scrisoarea mai precizează și faptul că această iresponsabilitate a venit la pachet și cu multă nedreptate, de vreme ce subprefecții și prefecții USR-PLUS nu au fost demiși în urma unei analize a performanțelor profesionale, ci doar în virtutea unor pulsiuni politice de moment.

Gestul premierului de ne elibera din funcții fără explicații sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanțelor noastre ca prefecți ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi și aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier.„, mai punctează semnatarii scrisorii colective.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.