vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialFilmul de animație a însuflețit Librăria din Alexandria, pentru a doua oară

Filmul de animație a însuflețit Librăria din Alexandria, pentru a doua oară

Festivalul Internațional de Film de Animație (ABIFF) s-a desfășurat simultan în peste 30 de orașe din România și a mobilizat și tinerii din Teleorman timp de două weekend-uri. Proiecțiile de film au fost găzduite de Librăria din Alexandria și au oferit publicului scurt-metraje premiate, care i-au încântat pe tinerii participanți.

Două proiecții de scurt-metraje premiate s-au desfășurat în primele două zile de sâmbătă ale lunii septembrie la Librăria din Alexandria, unul dintre puținele locuri din Teleorman în care cultura se simte ca la ea acasă. Festivalul Internațional de Film de Animație a selectat, tocmai de aceea, acest spațiu al cărților pentru a oferi tinerilor din județ o experiență inedită: aceea de a lua contact cu filmul de animație și de a-i înțelege subtilitățile, profunzimea și mesajul social.

ABIFF, Librăria din Alexandria
Proiecție ABIFF la Librăria din Alexandria

La cele două proiecții au participat elevi ai liceelor „Alexandru Dimitrie Ghica” și „Alexandru Ioan Cuza”, precum și alți tineri care și-au dorit să afle mai multe despre filmul de animație, un gen deloc ușor, însă pe care tinerii l-au gustat din plin. Mulți dintre ei și-au și exprimat dorința de a participa la cursuri de specializare în domeniu și chiar de a-și construi o carieră în materie.

Festivalul Internațional de Film de Animație (ABIFF) este, potrivit organizatorilor săi, o manieră de promovare și înțelegere a unității în diversitate, care caracterizează Europa. El s-a desfășurat în luna iulie, la București, și a fost multiplicat în mai multe județe din România.

Proiecțiile de film din Teleorman au fost găzduite de Librăria din Alexandria, accesul la cele două evenimente fiind gratuit, organizatorii asigurând respectarea tuturor restricțiilor necesare în perioadă pandemică.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare