sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUn membru PNL contestă în justiție candidatura lui Cîțu la șefia partidului

Un membru PNL contestă în justiție candidatura lui Cîțu la șefia partidului

Tribunalul București va judeca reclamația depusă de Alexandru Pânișoară, membru PNL, privitoare la dispensa de vechime acordată lui Florin Cîțu pentru a candida la șefia partidului. Acesta își întemeiază motivarea prin aceea că statutul PNL nu permite acordarea dispensei de vechime în partid pentru candidații la președinție.

Alexandru Pânișoară este un activist cu vechime, care a mai acționat în instanță și alți politicieni celebri, precum Nicușor Dan pe tema suspendării PUZ-urilor de sector ale capitalei și este membru PNL în Sectorul 1.

Acesta a depus reclamația împotriva PNL, fundamentându-și demersul prin aceea că acordarea dispensei de vechime lui Florin Cîțu încalcă prevederile statutare ale partidului, de vreme ce singura dispensă de vechime poate fi acordată doar pentru celelalte funcții din partid și atunci competent este BEX iar nu BPN, adică organul de conducere intern care în fapt i-a acordat lui Cîțu posibilitatea de a candida.

Pânișoară spune că a acționat din convingere și că nici măcar nu-l cunoaște pe Florin Cîțu, singura motivație din spatele demersului său fiind aceea că partidul își încalcă propriile regulamente.

Nu-l cunosc pe Florin Cîțu și nici pe Orban, nu are legătură cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauționează abateri de la legi și regulamente… PNL-ul din care și eu fac parte și nu pot să fiu părtinitor… Poate ar fi gândit și alții acțiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… păcat, sper să înceapă și restul colegilor să se trezească din amorțirea asta care a condus la derapaje și abuzuri…„, a menționat Pânișoară.

Desigur, pentru că dosarul a fost înregistrat destul de târziu, adică pe 9 septembrie 2021, acesta va fi judecat după data desfășurării Congresului PNL. Asta înseamnă că, dacă instanța va da câștig de cauză reclamantului Pânișoară, alegerile din PNL ar fi anulate și, probabil, reluate.

Pânișoară a solicitat și suspendarea executării celor două hotărâri pe cale de urgență, adică prin ordonanță președințială, cerere care, dacă ar fi admisă, ar duce la suspendarea candidaturii contestate.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare