miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSpitalul modular construit la Piatra Neamț de "Dăruiește viața" a început să...

Spitalul modular construit la Piatra Neamț de „Dăruiește viața” a început să primească pacienți

La sfârșitul lunii iulie, Asociația „Dăruiește Viața” preda autorităților din Piatra Neamț un spital modular ATI, construit de la zero, exclusiv din donații. Construit în 26 de săptămâni, spitalul modular a început deja să primească pacienți.

Spitalul modular ATI, oferit în dar orașului Piatra Neamț, după incendiul din noiembrie 2020 de Asociația „Dăruiește Viața” este deja funcțional. Acesta asigură spitalului județean o secție modernă de terapie intensivă, după ce vechea secție a ars în totalitate, în tragedia din 2020.

Vorbim despre 17 paturi de terapie intensivă, grupate în 3 saloane și o rezervă tip izolator pentru pacienții care au și alte boli contagioase. Potrivit asociației, spitalul modular este dotat cu centrală de tratare a aerului, platformă de gaze medicale, sistem de alertă în caz de incendiu, sistem control acces, sistem nurse call etc.

Citește și: EXCLUSIV: Oana Gheorghiu, după inaugurarea spitalului modular de la Piatra Neamț: “Am spus din start că nu vrem să vedem picior de politician”

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației „Dăruiește Viața”, remarcă, în acest context, situația dezastruoasă a României în anul pandemic 2021, pe fondul unei crize politice care plasează bolnavii undeva departe, în background-ul dramei colective.

Ea reiterează faptul că, dacă se mai poate vorbi acum de speranță în România, aceasta vine tot de la oamenii altruiști și dedicați unui scop mai mare decât ei înșiși, nu de la autorități, care par să nu mai existe deloc.

Nu mai avem ministru la sănătate, nu mai avem șef la CNAS, în spitale știm cu toții care e situația. Suntem în plin val 4 de pandemie, cazurile tot cresc, iar de bolnavii cronici pare că nu mai pasă nimănui. Și totuși… spitalul modular de terapie intensivă, de la Piatra Neamț, construit de Daruieste Viata, prin eforul donatorilor și sponsorilor este funcțional și primii pacienți pot beneficia de îngrijire medicală în condiții potrivite secolului în care trăim.

În noiembrie 2020, 15 oameni au murit în incendiul de la Piatra Neamț, iar un medic s-a aruncat în foc să-și salveze pacienții și va rămâne cu sechele pe viață. Dar cui să-i pese? Autoritățile par că au uitat deja… Societatea civilă, donatorii sunt mai responsabili decât cei care ne conduc și pentru ei avem toată recunoștința. Dacă mai există un strop de speranță ea vine de la oamenii cărora le pasă.”, a punctat Oana Gheorghiu.

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare