Dragnea cere ridicarea sechestrului în dosarul vizitei din SUA

Dragnea cere ridicarea sechestrului în dosarul vizitei din SUA

Tribunalul București judecă marți dosarul vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, acesta solicitând instanței ridicarea sechestrului de 280.000 de dolari, obiect al infracțiunii de trafic de influență.

LATER EDIT

Liviu Dragnea a anunțat că nu se va prezenta la acest termen stabilit de Tribunalul București în dosarul vizitei sale în SUA, motivând că are motive medicale în acest sens. Nici Flavia Teodosiu, avocata lui, nu s-a prezentat în fața judecătorilor, motivând și ea că ar avea probleme de sănătate. În consecință, Tribunalul București va stabili un nou termen pentru judecarea cauzei.

Dosarul vizitei în SUA a lui Liviu Dragnea, la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, a făcut deja destulă vâlvă, sumele și personajele implicate în dosar fiind extrem de relevante pentru public.

Rechizitoriul procurorilor arată că Dragnea ar fi obținut de la vicepreședintele Comitetului de inaugurare a președintelui SUA, Elliott Broidy, bilete de 250.000 de dolari la ceremonia din ianuarie 2017, dar și servicii de imagine de 30.000 de dolari pentru PSD din partea companiei americane de marketing politic Brownstein Hyatt Farber Schreck din Wahsington DC.

Dosarul indică sume considerabile, așa că lui Dragnea i s-a pus sechestru în valoare de 280.000 de dolari, aceasta fiind considerată suma care a făcut obiectul traficului de influență la momentul respectiv.

Dosarul a fost trimis în judecată pe data de 17 mai a acestui an.

Astăzi, la Tribunalul București, se va judeca inclusiv solicitarea lui Dragnea de ridicare a acestui sechestru. În același termen se va dezbate legalitatea rechizitoriului și modul în care a fost întocmit acesta de procurorii DNA.

Liviu Dragnea este liber în prezent și există posibilitatea să se prezinte în fața instanței pentru a-și pleda cauza, alături de avocata lui, Flavia Teodosiu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.