marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiColegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea refuză să furnizeze fișa matricolă a lui...

Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea refuză să furnizeze fișa matricolă a lui Cîțu

INVESTIGATORIA a solicitat pe 13 septembrie fișa matricolă a lui Florin Cîțu, cu intenția de a lămuri o serie de aspecte neclare din trecutul premierului. Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea a răspuns acestei solicitări prin refuzul de a furniza documentul.

Dosarul din liceu al premierului Florin Câțu rămâne un mare mister. Dacă în cazul altor oameni politici, precum Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea, documente similare au putut fi obținute de presă, la Florin Cîțu, lucrurile sunt mult mai complicate. Există speculații legate de faptul că acesta n-ar fi fost un elev tocmai strălucit, ceea ce pune sub semnul îndoielii meritele care i-au direcționat drumul către școlarizarea din SUA.

Florin Cîțu nu vrea să lămurească public această poveste, iar Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea îl sprijină în acest sens.

INVESTIGATORIA a solicitat Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea o copie a foii matricole a lui Florin Cîțu, semnalizând unității de învățământ că GDPR-ul nu poate fi considerat o problemă în acest caz, de vreme ce singurele informații necesare publicului sunt performanțele școlare ale premierului, celelalte date cu caracter personal ce apar în cuprinsul fișei putând fi anonimizate.

Unitatea de învățământ a răspuns sec solicitării publicației noastre la mai bine de o săptămână de la trimiterea solicitării pe baza legii 544 a accesului de la informațiile de interes public.

Nu vă putem pune la dispoziție documentul solicitat, deoarece nu se încadrează în categoria documentelor de interes public pe care unitatea de învățământ vi le poate furniza„, se arată în răspunsul Colegiului Energetic pentru Investigatoria.

Răspunsul Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea la solicitarea Investigatoria

Nu este prima dată când unitatea de învățământ reacționează așa la o solicitare de acest fel. Un ziar local din Râmnicu Vâlcea a solicitat Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea fișa matricolă a premierului. Instituția de învățământ a refuzat, însă, să răspundă favorabil solicitării, așa că jurnalistul a ajuns în instanță, considerând că Tribunalul Vâlcea ar trebui să oblige Colegiul să-i pună la dispoziție documentul.

Dosarul, înregistrat la Tribunalul Vâlcea la finalul anului 2020 s-a finalizat în luna martie a acestui an, prin respingerea solicitării jurnalistului din Vâlcea.

De aceea, presa locală scrie de ceva vreme că secretomania din jurul subiectului are o determinare politică, de vreme ce inspectorul general școlar de la Vâlcea, Mihaela Andreianu, ar fi făcut presiuni asupra directorului de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Constantin Simion, pentru ca acesta sa nu furnizeze presei fișa matricolă a premierului.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare