Dacian Cioloș, desemnat să formeze noul guvern: „Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”

Dacian Cioloș, desemnat să formeze noul guvern: „Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”

Decizie surprinzătoare a președintelui României, Klaus Iohannis, care a luat decizia de a-i oferi lui Dacian Cioloș, liderul USR, posibilitatea de a forma noul guvern. Cioloș spune că prioritățile guvernului pe care îl va propune votului parlamentar sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

Lovitură de teatru de la Cotroceni: contrar tuturor așteptărilor, Dacian Cioloș a fost nominalizat de Klaus Iohannis pentru a forma noul guvern. Acesta a declarat că e imperios necesar să fie desemnat un guvern care să se preocupe de gestionarea pandemiei și de explozia prețurilor și a susținut că dintre toate propunerile făcute, s-a oprit asupra lui Dacian Cioloș.

Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.„, s-a exprimat președintele țării la finalul consultărilor.

Dacian Cioloș a mai fost premier al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017. El spune că obiectivul său este normalizarea situației și asumarea responsabilității guvernării în relația cu celalalte partide.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.”, a spus Cioloș la finalul consultărilor.

Primele reacții de după nominalizarea sa au fost, însă, nu tocmai favorabile. AUR și PNL nu susțin această propunere, iar PSD susține că nominalizarea lui Cioloș este chiar primul pas către alegerile anticipate. Dacă Cioloș nu va putea forma un guvern care să treacă de testul parlamentului, atunci există o reală posibilitate ca următoarea propunere a lui Iohannis să fie Florin Cîțu sau Rreș Bogdan, potrivit unor surse din PNL.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.