joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDacian Cioloș începe negocierile pentru formarea unui nou guvern

Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea unui nou guvern

Dacian Cioloș a fost desemnat de către președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou guvern, așa că acesta va începe imediat negocierile cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale.

Imediat după ce consultările s-au încheiat, Dacian Cioloș a declarat că primul pas este acela de a începe negocierile cu liderii politici ai partidelor care s-au aflat în vechea coaliție, încercând astfel să evite discuții inițiale cu reprezentanții AUR sau PSD.

În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș

Potrivit unui comunicat transmis presei, Biroul Național al USR a decis componența echipei de negociere, care este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

Tot așa a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR.

Cu toate acestea, atitudinea PNL a fost tranșantă încă de la început și ea a fost exprimată chiar de premierul demis, Florin Cîțu. Acesta susține că PNL va negocia cu USR abia după ce acesta va forma o minoritate cu partidele care au sprijinit moțiunea de cenzură care a dus la căderea vechii guvernări.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.”, a spus Cîțu după negocieri.

Tot marți, PNL se va reuni în cadrul unui Birou Permanent Național pentru a discuta situația și a decide cum va acționa în contextul dat.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare