Complici la tăierile ilegale din sudul României, reținuți pentru marcarea unor arbori sănătoși

Complici la tăierile ilegale din sudul României, reținuți pentru marcarea unor arbori sănătoși

O investigație RECORDER arăta, cu niște luni în urmă, cum pădurile din sudul României sunt tăiate în mod ilegal, prin marcarea pentru tăiere a unor arbori perfect sănătoși. De acolo a derivat un dosar penal și 14 percheziții în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș, iar complicii au fost reținuți.

14 percheziții domiciliare au avut loc la începutul acestei săptămâni în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș, pornindu-se de la suspiciunea că mai multe persoane ar fi complotat la tăierea de arbori din fondul forestier național. Totul se întâmplă după o anchetă realizată de jurnaliștii Recorder pe această temă.

Perchezițiile urmau să ducă la rezolvarea unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Patru persoane sunt bănuite de comiterea, în formă continuată, a infracţiunilor de folosire a dispozitivelor speciale de marcat, fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice, complicitate la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, fals intelectual şi uz de fals.

Practic, persoanele bănuite ar fi marcat pentru tăiere arbori sănătoși, conducând astfel la defrișarea ilegală a pădurilor din mai multe județe din sudul României. Potrivit Poliției Teleorman, patru persoane din Teleorman, Dâmbovița  și Argeș au fost reținute pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile și suporturi de stocare a datelor informatice.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.