marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComplici la tăierile ilegale din sudul României, reținuți pentru marcarea unor arbori...

Complici la tăierile ilegale din sudul României, reținuți pentru marcarea unor arbori sănătoși

O investigație RECORDER arăta, cu niște luni în urmă, cum pădurile din sudul României sunt tăiate în mod ilegal, prin marcarea pentru tăiere a unor arbori perfect sănătoși. De acolo a derivat un dosar penal și 14 percheziții în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș, iar complicii au fost reținuți.

14 percheziții domiciliare au avut loc la începutul acestei săptămâni în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș, pornindu-se de la suspiciunea că mai multe persoane ar fi complotat la tăierea de arbori din fondul forestier național. Totul se întâmplă după o anchetă realizată de jurnaliștii Recorder pe această temă.

Perchezițiile urmau să ducă la rezolvarea unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Patru persoane sunt bănuite de comiterea, în formă continuată, a infracţiunilor de folosire a dispozitivelor speciale de marcat, fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice, complicitate la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, fals intelectual şi uz de fals.

Practic, persoanele bănuite ar fi marcat pentru tăiere arbori sănătoși, conducând astfel la defrișarea ilegală a pădurilor din mai multe județe din sudul României. Potrivit Poliției Teleorman, patru persoane din Teleorman, Dâmbovița  și Argeș au fost reținute pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile și suporturi de stocare a datelor informatice.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare