miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialVictimele COLECTIV, comemorate pe treptele Curții de Apel: "Am plâns pentru noi...

Victimele COLECTIV, comemorate pe treptele Curții de Apel: „Am plâns pentru noi toți”

La șase ani de la incendiul din Clubul COLECTIV, pe treptele Curții de Apel București au stat tineri voluntari care au reconstituit durerea tragediei de atunci, fotografiile victimelor și fotografiile celor vinovați care n-au plătit pentru nimic nici astăzi…

Evenimentul, organizat de Rezistența și Geeks for Democracy, a fost gândit inițial în Piața Constituției, lângă Parchetul General, tocmai pentru a atrage atenția cu privire la tergiversarea dosarului aflat la Parchetul General, numai că asta nu a fost posibil, acolo având loc o altă manifestare, așa că totul s-a mutat pe treptele Curții de Apel București.

Voluntari au stat acoperiți cu cearșafuri albe, alături de fotografiile victimelor de la COLECTIV care au văzut Iadul în noaptea aceea și apoi au plecat. Participanții voluntari au simțit emoții pe care unii chiar le-au povestit cu o emoție greu de trecut cu vederea.

Am fost acolo. Aici. Pe treptele la fel reci ca mormintele lor reci și triste. Am fost acolo pentru ei. Pentru părinții lor. Pentru supraviețuitori. Am cerut voie organizatorilor să fiu eu inima care stă lângă chipul lui Alex Hogea. Alte 64 de bucăți mari din inima mea au îmbrățișat ceilalți îngeri cu aripi de foc. Cât am stat sub lințoliu mi-am imaginat cum îi strâng pe toți în brațe și nu le mai dau drumul să plece iar. 

Am început să plâng. Am plâns pentru ei, pentru visurile lor neîmplinite, pentru proiecțiile vieților lor, pentru iubirile lor, pentru suferința lor atroce, pentru durerile lor fizice, pentru fricile lor, pentru părinții lor transformați în stane de piatră pentru tot restul vieții lor în care fiecare zi a părinților orfani este o luptă pentru a învăța supraviețuirea fără ei.„, a scris Mihaela Nunweiller despre experiența ei de voluntar în cadrul acestui emoționant eveniment comemorativ.

Organizatorii au pus pe treptele Curții de Apel și câteva fotografii ale celor vinovați, direct sau indirect, de tragedia de acum șase ani.

Marian Rădună, reprezentant al Geeks for Democracy, a explicat cine sunt vinovații ale căror fotografii au fost așezate pe treptele Curții de Apel și de ce se fac, mai exact, vinovați.

Cristian Popescu Piedone – a eșuat în 2015 ca administrator și a fost ales în 2020 tot în București, dar alt sector, Nicolae Bănicioiu – nenorocitul care avea de toate și care complota cu medicii șefi să-i țină în țară, Victor Ponta – politicianul care l-a validat pe prietenul Bănicioiu în permanență si pe toți domnii profesori, Raed Arafat – veșnicul salvator, care coordonează tot ce înseamnă urgența în România și nu numai, Gabriela Scutea care este Procurorul General – procuror care ascunde dosare precum Colectiv care îi vizează pe cei de mai sus, plus alte dosare importante pentru generația noastră, Klaus Iohannis – turistul din România, turist care are în semnătură numirile Procurorilor Șefi si multe alte lucruri care ies acum la iveală. Un președinte care merge cot la cot cu Sorin Mihai Cimpeanu, premierul interimar din 2015 după Colectiv, premier care a fost părtaș împreună cu Bănicioiu, Arafat și compania de nenorocirile și dramele de după incendiu, ministru care distruge și educația din România.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare