joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Jaful ROMEXPO", garantat de PSD și PNL

„Jaful ROMEXPO”, garantat de PSD și PNL

Terenuri de aproximativ 500 de milioane de euro urmează a fi transferate gratuit Camerei de Comerț a României. Schema poartă numele de „legea ROMEXPO” și, potrivit celor de la USR, urmează să fie votată de PSD și PNL.

Potrivit datelor publice, este vorba despre 46 de hectare de teren ce vor ajunge gratuit în posesia Camerei de Comerț a României. La prețul pieței, statul român ar putea obține în jur de 500 milioane de euro pentru terenurile de la ROMEXPO. Cei de la USR susțin că, ulterior transferului gratuit, aceste 46 de hectare vor fi incluse în dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Ca să ne facem o idee despre valoarea pe care aceste terenuri o au, 500 de milioane înseamnă construirea unui spital regional ori a 5 spitale județene. De aceea, povestea a generat până acum foarte multe dezbateri, iar cei de la USR au botezat-o „jaful ROMEXPO”.

Așa cum ne amintim, în urma presiunii publice, Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea ROMEXPO, însă, spun cei de la USR, după excluderea lor de la guvernare, presiunile au reînceput. Ca să ajungă la vot în plenul Senatului, legea trimisă la reexaminare de Președintele Iohannis are nevoie de un ultim raport de la Comisia economică.

Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României și nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat. Avem nevoie să ne valorificăm activele statului în mod transparent și printr-o licitație deschisă adresată pieței și cu respectarea competiției. Vom continua lupta pentru a opri marea hoție pe care ne-o pregătește noul USL.„, arată departamentul de comunicare al USR.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare