Atelierele ABIF: Zeci de elevi din Teleorman au învățat cum se realizează filmul de animație

Atelierele ABIF: Zeci de elevi din Teleorman au învățat cum se realizează filmul de animație

Două ateliere organizate împreună cu unități de învățământ din Teleorman au pus la dispoziția elevilor cunoștințe importante despre realizarea filmului de animație. Zeci de elevi din mai multe școli și licee din județ au participat la aceste ateliere și au luat contact cu filmul de animație, în cadrul Festivalului ABIFF.

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF 2021 a ajuns în județul Teleorman prin două proiecții de film, care s-au desfășurat în septembrie și octombrie la Librăria din Alexandria, precum și prin două ateliere online, în cadrul cărora elevii cooptați în proiect au învățat cum se face un film de animație de la stadiul de idee până la proiectul final.

Peste 40 de elevi de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, de la la Colegiul Național Pedagogic, C.N « Al. I. Cuza », Colegiul “Alexandru Dimitrie Ghica” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” au fost implicați în aceste ateliere, grație cadrelor didactice Cristina Chiriță, Paula Dobrin și Raluca Beșleagă, aceștia luând contact cu lumea filmului de animație și cu toate provocările ei.

Ei au putut urmări în cadrul atelierelor și un film de animație realizat special pentru ei de regizorul Valentin Urziceanu.

„Darul Dragonului” spune povestea unei fetițe care primește talentul de a cânta de la un dragon pe care-l întâlnește întâmplător într-o peșteră de la marginea pădurii. Astfel, află de la dragon că lumea e un loc în care adesea aparențele iau locul adevărului și în care numai cei cu inima curată pot avea acces la adevăratele daruri ale sale.

Festivalul Internațional de Film de Animație (ABIFF) este, potrivit organizatorilor săi, o manieră de promovare și înțelegere a unității în diversitate. El s-a desfășurat în luna iulie, la București, și a fost multiplicat în mai multe județe din România, printre care s-a numărat și județul Teleorman, un județ destul de sărac din punct de vedere cultural.

Participanții s-au declarat încântați de acest contact cu filmul de animație, iar unii dintre ei au mărturisit chiar că se gândesc să urmeze o carieră în acest domeniu pe viitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.