vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAtelierele ABIF: Zeci de elevi din Teleorman au învățat cum se realizează...

Atelierele ABIF: Zeci de elevi din Teleorman au învățat cum se realizează filmul de animație

Două ateliere organizate împreună cu unități de învățământ din Teleorman au pus la dispoziția elevilor cunoștințe importante despre realizarea filmului de animație. Zeci de elevi din mai multe școli și licee din județ au participat la aceste ateliere și au luat contact cu filmul de animație, în cadrul Festivalului ABIFF.

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF 2021 a ajuns în județul Teleorman prin două proiecții de film, care s-au desfășurat în septembrie și octombrie la Librăria din Alexandria, precum și prin două ateliere online, în cadrul cărora elevii cooptați în proiect au învățat cum se face un film de animație de la stadiul de idee până la proiectul final.

Peste 40 de elevi de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, de la la Colegiul Național Pedagogic, C.N « Al. I. Cuza », Colegiul “Alexandru Dimitrie Ghica” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” au fost implicați în aceste ateliere, grație cadrelor didactice Cristina Chiriță, Paula Dobrin și Raluca Beșleagă, aceștia luând contact cu lumea filmului de animație și cu toate provocările ei.

Ei au putut urmări în cadrul atelierelor și un film de animație realizat special pentru ei de regizorul Valentin Urziceanu.

„Darul Dragonului” spune povestea unei fetițe care primește talentul de a cânta de la un dragon pe care-l întâlnește întâmplător într-o peșteră de la marginea pădurii. Astfel, află de la dragon că lumea e un loc în care adesea aparențele iau locul adevărului și în care numai cei cu inima curată pot avea acces la adevăratele daruri ale sale.

Festivalul Internațional de Film de Animație (ABIFF) este, potrivit organizatorilor săi, o manieră de promovare și înțelegere a unității în diversitate. El s-a desfășurat în luna iulie, la București, și a fost multiplicat în mai multe județe din România, printre care s-a numărat și județul Teleorman, un județ destul de sărac din punct de vedere cultural.

Participanții s-au declarat încântați de acest contact cu filmul de animație, iar unii dintre ei au mărturisit chiar că se gândesc să urmeze o carieră în acest domeniu pe viitor.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare