marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOvidiu Ianculescu și-a recâștigat în instanță funcția de director al SGA Mureș

Ovidiu Ianculescu și-a recâștigat în instanță funcția de director al SGA Mureș

Ovidiu Ianculescu, protagonist al uneia dintre anchetele RECORDER, a povestit public cum a fost forțat să demisioneze, pentru a face loc unui membru PNL, apropiat al liberalului Ervin Molnar. Curtea de Apel Târgu Mureș a decis miercuri repunerea lui în funcție și plata de către ABA Mureș a unor daune morale, în valoare de 5000 de lei.

Așa cum INVESTIGATORIA a mai arătat, nu este prima victorie în instanță a lui Ovidiu Ianculescu, dar este, cu siguranță, cea mai importantă. Pe 26 octombrie, aceeași instanță a decis că Ianculescu ar trebui să primască de la ABA Mureș daune morale în cuantum de 10.000 lei și cheltuieli de judecată de 3950 lei, pentru modul în care a fost detașat.

Ovidiu Ianculescu a făcut furori cu povestea lui legată de implicarea politică la nivelul numirilor în instituțiile publice, cazul Apelor Române fiind unul care a generat revoltă națională. El a fost forțat să demisioneze pentru a i se face astfel loc la conducerea instituției din Mureș unui membru al PNL, mai ales că acesta pretinde faptul că i s-a forțat mâna să renunțe la funcția pe care o câștigase prin concurs.

El a pus la dispoziția jurnaliștilor și înregistrări din care reiese foarte clar felul în care s-a pus problema demisiei la momentul respectiv.

Potrivit instanței, se dispune restabilirea situației anterioare emiterii deciziei de către Apele Române, în sensul repunerii lui Ianculescu în funcția de director al SGA Mureș. Pe această speță, instanța decide că Ianculescu trebuie să primească de la ABA Mureș o nouă serie de daune morale, de data aceasta în valoare de 5.000 de lei și cheltuieli de judecată în valoare de 4.500 de lei.

Din nou, aceste daune morale, cauzate de interferența politicului în activitatea unor instituții publice vor fi plătite tot din bani publici, deși normal ar fi ca ele să fie achitate de politicienii care au ținut neapărat să-și numească, peste lege, cunoștințele în funcții.

Citește și: ABA Mureș îi va plăti lui Ovidiu Ianculescu daune morale de 10.000 lei

Ianculescu a mulțumit, după aflarea sentinței, tuturor celor care i-au dat curaj să lupte.

Anul trecut, niște neisprăviți, în perioada asta mi-au făcut cadou de ziua mea de naștere (7 noiembrie) o detașare, departe de minunata mea familie! Anul acesta, doi judecători de la Curtea de Apel, (aveți tot respectul meu), mi-au făcut cadou de ziua mea de naștere acestă decizie de repunere în funcția de Director SGA Mureș și plata de către ABA Mureș a sumei de 5000 lei, daune morale. Mă înclin în fața tuturor celor care au fost alături de mine și care mi-au dat curaj să merg până în pânzele albe!”

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare