joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialABA Mureș îi va plăti lui Ovidiu Ianculescu daune morale de 10.000...

ABA Mureș îi va plăti lui Ovidiu Ianculescu daune morale de 10.000 lei

Povestea lui Ovidiu Ianculescu, protagonistul al unuia dintre reportajele Recorder, forțat să demisioneze din funcția de director al Sistemului de Gospodărire al Apelor Mureș și detașat la Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa pe postul de inginer șef, este cunoscută publicului. Acum, Ianculescu a obținut în instanță daune morale de 10.000 de lei și cheltuieli de judecată de aproape 4.000 de lei în urma abuzurilor de atunci. Bani ce vor plătiți de instituția publică, adică din taxele și impozitele populației.

Ovidiu Ianculescu a făcut furori cu povestea lui legată de implicarea politică la nivelul numirilor în instituțiile publice, cazul Apelor Române fiind unul care a generat revoltă națională. El a fost forțat să demisioneze pentru a i se face astfel loc la conducerea instituției din Mureș unui membru al PNL, mai ales că acesta pretinde faptul că i s-a forțat mâna să renunțe la funcția pe care o câștigase prin concurs. El a pus la dispoziția jurnaliștilor și înregistrări din care reiese foarte clar felul în care s-a pus problema demisiei la momentul respectiv.

Ianculescu era pedepsit pentru acțiunile sale penale și civile cu detașarea la Maramureș. El nu a acceptat cu ușurință nici acest lucru.

Cazul s-a uitat, în timp, însă Ianculescu a continuat să se lupte pentru drepturile lui în instanță. În cele din urmă, și instituția a admis faptul că detașarea fusese abuzivă, optând pentru revocarea ei. În decizia cu numărul 45 din data de 18 februarie, Administrația Bazinală de Apă Mureș a decis încetarea detașării lui Ianculescu pe postul de inginer-șef la SGA Maramureș.

Ianculescu a rămas inginer-șef în instituție, dar susținea, încă din februarie, că nu va lăsa așa lucrurile și că va cere daune pentru experiența prin care a trecut. Astăzi le-a și obținut. Potrivit Curții de Apel Târgu Mureș, acesta va primi daune morale în cuantum de 10.000 lei și cheltuieli de judecată de 3950 lei, sume ce vor fi achitate de ABA Mureș.

Ovidiu Ianculescu a avut și o reacție la scurt timp după aflarea acestei sentințe definitive, spunând că, în sfârșit, simte că s-a făcut dreptate.

După 1 an de „distracție”, iată astăzi s-a făcut dreptate în cazul detașării mele la Baia Mare, și așa cum am mai spus pe aici, cei vinovați vor plăti. Totalul, împreună cu procesul prin care am suspendat această mizerie și socotind și onorariul plătit de către Aba Mureș avocatei angajate (asta deși doar la sediul Aba Mureș sunt angajați mai mulți juriști și există legislație care limitează angajarea de avocați) duce spre 20.000 ron, pagubă în bugetul instituției.„, arată Ianculescu într-o postare pe Facebook.

Rămâne, totuși, în acest context, concluzia amară că interferențele politicianiste în activitatea unor instituții publice, comise în acest caz de deputatul PNL Ervin Molnar, sunt plătite, în cele din urmă, din bugetele publice, adică din taxele și impozitele oamenilor care n-au nicio responsabilitate pentru modul în care acești politicieni își exercită prerogativele în mod abuziv.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare