marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRețea infracțională cu ramificații în România, destructurată de Parchetul European, condus de...

Rețea infracțională cu ramificații în România, destructurată de Parchetul European, condus de Kovesi

Parchetul European, care și-a început activitatea în vara acestui an sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, face primele arestări în România. Este vorba despre o rețea infracțională complexă, cu centrul în Germania, care spăla bani în Cehia, România și Slovacia.

Arestările au avut la finalul săptămânii trecute, ca urmare a unei operațiuni în care procurorii europeni au efectuat percheziții, arestări și au pus sechestre în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România și Slovacia.

Patru persoane au fost arestate, fiind suspectate că au constituit o organizație criminală, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, principalii suspecți au organizat un așa-numit carusel TVA, care presupunea circulația repetată a monedelor de platină prin aceleași firme.

Unele dintre aceste companii – așa-zișii comercianți dispăruți – nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale și, prin urmare, au permis unei alte companii, cu sediul în Germania – așa-numitul broker – să pretindă un credit de TVA necuvenit.

Pierderea fiscală estimată în Germania din aceste activități criminale este de cel puțin 23 de milioane de euro. Nucleul activității infracționale a fost localizat în Hamburg (Germania), iar spălarea banilor a fost organizată în primul rând în Cehia și Slovacia, cu legături importante în România.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare