Rețea infracțională cu ramificații în România, destructurată de Parchetul European, condus de Kovesi

Rețea infracțională cu ramificații în România, destructurată de Parchetul European, condus de Kovesi

Parchetul European, care și-a început activitatea în vara acestui an sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, face primele arestări în România. Este vorba despre o rețea infracțională complexă, cu centrul în Germania, care spăla bani în Cehia, România și Slovacia.

Arestările au avut la finalul săptămânii trecute, ca urmare a unei operațiuni în care procurorii europeni au efectuat percheziții, arestări și au pus sechestre în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România și Slovacia.

Patru persoane au fost arestate, fiind suspectate că au constituit o organizație criminală, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, principalii suspecți au organizat un așa-numit carusel TVA, care presupunea circulația repetată a monedelor de platină prin aceleași firme.

Unele dintre aceste companii – așa-zișii comercianți dispăruți – nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale și, prin urmare, au permis unei alte companii, cu sediul în Germania – așa-numitul broker – să pretindă un credit de TVA necuvenit.

Pierderea fiscală estimată în Germania din aceste activități criminale este de cel puțin 23 de milioane de euro. Nucleul activității infracționale a fost localizat în Hamburg (Germania), iar spălarea banilor a fost organizată în primul rând în Cehia și Slovacia, cu legături importante în România.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.