marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAngajări blocate la Primăria Timișoara: "Micii feudali și-au văzut privilegiile amenințate"

Angajări blocate la Primăria Timișoara: „Micii feudali și-au văzut privilegiile amenințate”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că o decizie a instanței pune primăria în situația de a nu mai putea scoate posturi la concurs nici pe noua, nici pe vechea organigramă. În urmă cu câteva luni, Fritz a făcut plângere la DNA pe tema posturilor aranjate în timpul administrației Robu.

Concursul de angajare a fost suspendat de Tribunalul Timiș, în urma unei intervenții a sindicatului din primărie. Primarul Dominic Fritz susține că va contesta această decizie a primei instanțe și crede că blocajul generat de sindicatul primăriei este, de fapt o reacție a „micilor feudali care și-au văzut privilegiile amenințate”.

El spune că sindicatul primăriei ar avea membri chiar și din comune din Bacău și e implicat în afaceri imobiliare pe litoral. În plus, membrii sindicatului ar fi făcut campanie, pe față, în 2012, candidatului comun al PSD și PNL, fostul primar Nicolae Robu.

Cu câteva luni în urmă, Fritz a făcut plângere la DNA pe tema angajărilor aranjate din Primăria Timișoara în timpul vechii administrații a lui Nicolae Robu.

Ani la rând s-au fraudat concursuri la Primăria Timișoara și nimeni nu a fost deranjat. Am făcut o plângere la DNA privind aceste nereguli și încă așteptăm rezultatele anchetei. Iar acum, în plină desfășurare a unui concurs real și temeinic, un grup de mici feudali, aliat cu un sindicat dubios, luptă în instanță împotriva oricărei decizii de reformă la nivelul resurselor umane. Micii feudali din Primăria Timișoara și-au văzut privilegiile amenințate de o reorganizare pe principiile managementului modern și de recrutarea, prin concursuri reale, a unor profesioniști.„, a notat Dominic Fritz pe Facebook.

El mai arată că la noua organigramă s-a lucrat cu mare atenție și că nu exista niciun motiv real pentru anularea acestui concurs, care urma să selecteze profesioniști pentru primărie, acesta având chiar și avizul ANFP.

Eu știu că Primăria Timișoara a respectat legea atât la propunerea noii organigrame cât și la organizarea de noi concursuri pe vechea organigramă și am convingerea că la judecata pe fond justiția ne va da dreptate. Știu și că nu s-a lucrat la nicio altă organigramă în istoria Primăriei cu atâta grijă la detaliu, precum s-a lucrat la cea propusă de noi. Iar concursul suspendat azi primise avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și a fost realizat în baza legii și a jurisprudenței României.„, a mai scris Fritz.

În consecință, primarul Timișoarei va contesta decizia instanței și spune că e și mai determinat să continue reforma administrativă din zona sa de responsabilitate.

De aceea nu mă opresc, caut noi soluții pentru că vreau să facem din instituție un model de bună funcționare pentru administrațiile din România. Dar cred că legislația pentru administrația publică locală are nevoie de îmbunătățiri substanțiale pentru a permite reforma, nu pentru a o bloca și a o ține prizonieră vechilor practici de pile și nepotism. Nu acesta este sensul principiului protejării funcționarului public, ce funcționează foarte bine în Europa, mai degrabă aici se abuzează de acest principiu.„, a precizat Primarul Timișoarei.

Menționăm că decizia luată de Tribunalul Timiș e executorie, dar nu e și definitivă.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare