Vlad Gheorghe aduce în atenția UE șicanele regimului Viktor Orban

Vlad Gheorghe aduce în atenția UE șicanele regimului Viktor Orban

O experiență personală îl determină pe europarlamentarul Vlad Gheorghe să pună pe masa Comisiei Europene șicanele regimului Viktor Orban. În Vama Nădlac nu s-ar aloca personal vamal suficient pentru ca echipele mixte de angajați de frontieră să permită o trecere rapidă între România și Ungaria.

Vlad Gheorghe spune că a stat peste o oră în Vama Nădlac, pe fondul numărul insuficient de vameși unguri chemați la datorie în aceste zile în care trecerea graniței dintre cele două țări se face cu mai mare intensitate decât în alte perioade ale anului, având în vedere că mulți români s-au întors la muncă în străinătate după sărbătorile de iarnă.

Acesta spune că va întreba Comisia Europeană dacă e normal ca regimul Orban să șicaneze și să îngreuneze libera circulație.

Vecinul și mai puțin ”pretinul” Viktor Orban nu catadicsește să aloce personal vamal suficient pentru ca echipele mixte de angajați de frontieră să permită o trecere rapidă între cele două țări. Oricâți vameși români ar fi la serviciu, nu pot deschide linii decât dacă au și colegul din Ungaria la datorie. Așa că mâine o să întreb nițel vecinii și Comisia despre dreptul de liberă circulație între statele membre și cum ne asigurăm că toți cetățenii europeni beneficiază de servicii decente la frontieră, nu de șicane intenționate din partea regimului ostil perpetuat de Viktor Orban.„, explică europarlamentarul român.

Cozile în Vama Nădlac au fost semnificative la începutul acestui an. În vama Nădlac II timpii de așteptare au fost de cel puțin 30 de minute iar mașinile au staționat în coloane de câteva sute de metri. Două echipe mobile s-au ocupat de verificarea documentele șoferilor și pasagerilor aflați în coloana de mașini.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.