sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialUn grup de liceeni a dat o lecție de civism la Oradea:...

Un grup de liceeni a dat o lecție de civism la Oradea: au acuzat AUR de extremism chiar la o manifestație a partidului

Vizitele lui George Simion prin țară sunt deja un subiect la ordinea zilei. Însă, un moment deosebit s-a petrecut în timpul manifestației AUR de la Oradea, unde un grup de liceeni a mers în mijlocul celor de la AUR cu pancarte în care îi acuzau de extremism.

Tinerii sunt liceeni la unul dintre cele mai prestigioase licee din Oradea, și au luat cu ei pancarte în care au asemănat AUR cu mișcarea legionară, menționând și faptul că un popor care nu-și învață istoria, e condamnat să o repete. Fotografiile în care liderii AUR stau alături de liderul mișcării legionare din România au fost extrem de grăitoare în acest sens.

Tinerii au spus, pentru publicația locală Bihoreanul, că părinții lor i-au sfătuit să nu meargă la manifestație, de teama de a nu fi bătuți, însă ei au insistat că nu trăiesc vremuri în care să se teamă că vor fi loviți pentru că spun ceea ce cred.

Ei au acuzat AUR de mesaje anti-europene și naționaliste extrem de periculoase, iar reacțiile celor care veniseră să susțină AUR și acțiunea lui George Simion n-au întârziat să apară. Au fost numiți useriști și s-a încercat chiar îndepărtarea lor din zonă, însă un membru cu autoritate al AUR a liniștit participanții la manifestație, după cum susține publicația citată.

Tinerii au rămas în Piața Unirii din Oradea până la finalizarea manifestației, oferind astfel o lecție de civism celor care, deși maturi, ignoră gravitatea propagării mesajelor extremiste.

Sursă foto: Bihoreanul

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

    • Domnule Cojocaru, la care generatie iresponabila va referiti?? Nu cred ca este vorba de tinerii care studiaza la liceele de elita din Oradea….inclin sa cred ca faceti referire la generatiile care pleaca urechea la aberatiile debitate de un fost lider de galerie erijat in ” mare salvator a tarii”.Partidul asta finantat de rusi ne-a confiscat steagul si d-voastra va luati de liceeni?? Intrebati-va daca este vreo diferenta intre camașile brune din Germania si acest asa zis partid a lui George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare