Un grup de liceeni a dat o lecție de civism la Oradea: au acuzat AUR de extremism chiar la o manifestație a partidului

Un grup de liceeni a dat o lecție de civism la Oradea: au acuzat AUR de extremism chiar la o manifestație a partidului

Vizitele lui George Simion prin țară sunt deja un subiect la ordinea zilei. Însă, un moment deosebit s-a petrecut în timpul manifestației AUR de la Oradea, unde un grup de liceeni a mers în mijlocul celor de la AUR cu pancarte în care îi acuzau de extremism.

Tinerii sunt liceeni la unul dintre cele mai prestigioase licee din Oradea, și au luat cu ei pancarte în care au asemănat AUR cu mișcarea legionară, menționând și faptul că un popor care nu-și învață istoria, e condamnat să o repete. Fotografiile în care liderii AUR stau alături de liderul mișcării legionare din România au fost extrem de grăitoare în acest sens.

Tinerii au spus, pentru publicația locală Bihoreanul, că părinții lor i-au sfătuit să nu meargă la manifestație, de teama de a nu fi bătuți, însă ei au insistat că nu trăiesc vremuri în care să se teamă că vor fi loviți pentru că spun ceea ce cred.

Ei au acuzat AUR de mesaje anti-europene și naționaliste extrem de periculoase, iar reacțiile celor care veniseră să susțină AUR și acțiunea lui George Simion n-au întârziat să apară. Au fost numiți useriști și s-a încercat chiar îndepărtarea lor din zonă, însă un membru cu autoritate al AUR a liniștit participanții la manifestație, după cum susține publicația citată.

Tinerii au rămas în Piața Unirii din Oradea până la finalizarea manifestației, oferind astfel o lecție de civism celor care, deși maturi, ignoră gravitatea propagării mesajelor extremiste.

Sursă foto: Bihoreanul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.