miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Agriculturii a aprobat 3 insecticide, interzise în UE pentru că ucid...

Ministerul Agriculturii a aprobat 3 insecticide, interzise în UE pentru că ucid albinele

Fundația Eco-Civica atrage atenția asupra faptului că Ministerul Agriculturii a aprobat utilizarea în România a trei tipuri de insecticide interzise în Uniunea Europeană, pentru că ucid albinele.Totul, în urma unui lobby susținut al fermierilor mari din țară.

În ciuda declarațiilor publice care susțin că în România se fac eforturi pentru protejarea mediului, ministerele de resort acționează în contrasens. Ministerul Agriculturii a dat, mai nou, undă verde utilizării a trei insecticide interzise în Uniunea Europeană, după ce specialiștii au constatat că ele ucid albinele.

Asupra acestui aspect insistă Fundația Eco-Civica, care a remarcat și faptul că ministrul agriculturii a luat deciziile la doar o zi după o întâlnire cu trei reprezentanți ai sectorului apicol, care au cerut să nu fie folosite aceste substanțe care distrug populațiile de albine.

În motivarea deciziei, ministerul arată că a răspuns unor solicitări înaintate în 9 noiembrie 2021 de cele mai puternice structuri asociative ale fermierilor din România: Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România ( PRO AGRO ), Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România ( LAPAR ), Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal ( UNCSV ) și de Asociația Producătorilor de Porumb din România ( APPR ).

Ministerul Agriculturii a decis, iarăși, omorârea albinelor! Acești politicieni de paie și fermierii lor, ahtiați după recolte cât mai mari, nu realizează rolul albinelor in agricultură, ce înseamnă o floră bogată și nu un pământ otrăvit, la fel ca și apele de suprafață sau din subteran. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dat undă verde folosirii insecticidelor interzise în UE pentru că omoară albinele, în urma unui lobby puternic al marilor fermieri români„, arată Fundația Eco-Civica.

Uniunea Europeană a interzis în aprilie 2018 trei pesticide periculoase pentru albine. La momentul acela, România a votat împotrivă alături de Ungaria, Cehia şi Danemarca. Votul exprimă voinţa a 76% din cetăţenii europeni, astfel că de la 1 ianuarie 2019 neonicotinoidele au fost interzise în culturi deschise.

Sursă foto: Pixabay

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare