joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticStelian Ion: "Bode este un soldat disciplinat care conservă interesele șmecherilor din...

Stelian Ion: „Bode este un soldat disciplinat care conservă interesele șmecherilor din poliție”

Evenimentele din ultima perioadă în care au fost implicați angajați ai MAI pun, din nou, lupa asupra activității ministrului de resort, Lucian Bode. Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, îl acuză pe Bode de faptul că el este cel care a tolerat „putregaiul din sistem”.

În cadrul unei ieșiri publice, ministrul de Interne, Lucian Bode, a admis că există „putregai în sistem” și că lucrurile încă nu funcționează așa cum trebuie la nivelul ministerului pe care îl conduce. Însă, fostul ministru al Justiției din partea USR, Stelian Ion, susține că tocmai Bode este cel care a întreținut acest putregai și îl acuză de faptul că ar conserva interesele șmecherilor din sistem.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este imaginea politicianului capturat de sistemul pe care ar trebui să îl conducă și să îl reformeze. De câte ori nu l-ați auzit pe ministrul Bode declarând „toleranță zero”? A declarat „toleranță zero” în cazul plagiatelor de la Academia de Poliție, „toleranță zero” față de „cei care fac de râs uniforma de polițist”, „toleranță zero” față de „orice abatere de la lege” în cazul protestelor violente sau, mai nou, „toleranță zero” în scandalul certificatelor false de vaccinare Covid. S-a schimbat ceva după ce ministrul Bode a ieșit sfătos la declarații, să anunțe „toleranță zero”? Nu.„, susține Stelian Ion.

Acesta remarcă gradul crescut de violență din societatea românească a ultimilor ani, amintind atât cazul polițistului care a ucis o copilă pe trecerea de pietoni, cât și acțiunile agresive ale celor de la AUR, dar și menținerea în funcție a secretarului de stat Bogdan Despescu, acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat.

Putregaiul din sistem, invocat acum, a fost tolerat de însuși ministrul Bode, un soldat disciplinat care conservă interesele șmecherilor din poliție, manevrat abil de eșaloanele inferioare din MAI. Lucian Bode și-a atins de multă vreme limitele, a fost capturat de sistem și, ca parte din acesta, nu mai are nicio șansă să îl reformeze. Singura variantă rămâne plecarea din funcție.„, mai punctează fostul ministru al Justiției.

Demisia lui Lucian Bode a fost cerută de mai multe ori până acum, însă niciun aspect negativ al activității sale n-a reușit să-l despartă de funcția de care s-a legat cu determinare.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare