Scandalul facturilor la energie continuă: „Ar trebui demiși de la cap la coadă”

Scandalul facturilor la energie continuă: „Ar trebui demiși de la cap la coadă”

Problema costurilor energiei în această iarnă este, pentru populație, o veritabilă dramă. La nivelul politicii autohtone, singura preocupare este identificarea unor vinovați, în timp ce oamenii suferă.

Dacian Cioloș, liderul USR, amintește faptul că în toamna anului trecut, când PNL și PSD și-au unit forțele, s-a făcut promisiunea că guvernul nou va rezolva criza sanitară și criza energetică. Au trecut luni bune de atunci, iar cele două crize continuă să se manifeste puternic, afectând oamenii.

Cioloș crede că această criză energetică este responsabilitatea integrală a guvernului, care ar trebui să-și asume situația și să acopere diferențele din facturi. Mai mult, el spune că e momentul ca angajații ANRE și Ministerul Energiei să fie demiși „de la cap la coadă”, în frunte cu ministrul de resort.

Explozia facturilor la energie este cauzată de măsurile greșite luate de PSD și PNL, prin reprezentanții lor în Parlament, ANRE și Ministerul Energiei. Ar trebui demiși de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Statul trebuie să își asume fără ezitare situația în care se găsesc cetățenii și să acopere diferențele din facturi. E singurul mod prin care ne putem asigura că cetățenii vulnerabili în fața creșterilor necontrolate pot traversa această iarnă.„, a punctat Cioloș pe Facebook.

În acest moment, furnizorii de energie au ales să factureze maximal, fără a ști nimeni care este prețul corect. Vorbim, desigur, despre o practică abuzivă, care ignoră regulile pieței, iar guvernanții nu iau măsuri pentru a oferi o reglementare corectă. Cioloș susține că există doi autori ai acestui dezastru, care ar trebui să își asume responsabilitatea propriilor greșeli.

Cei doi autori ai dezastrului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, asistă nepăsători la situația pe care au creat-o și discută de parcă ar fi vorba despre o criză care ar urma să se petreacă peste câțiva ani. Incompetența și inconștiența acestor doi politicieni îi costă pe oamenii care azi plătesc facturile uriașe la energie sau stau în frig.„, a mai arătat Cioloș.

În acest moment, situația facturilor la energie este dramatică pentru un număr mare de români, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plin sezon rece, iar veniturile populației sunt extrem de limitate.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.