joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialCamera de Comerț și Industrie a României: "Je suis Ciucă"

Camera de Comerț și Industrie a României: „Je suis Ciucă”

Un comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a României a fost publicat pe site-ul instituției, la doar o zi după apariția dezvăluirilor legate de plagierea tezei de doctorat de către premierul Nicolae Ciucă. Instituția se solidarizează cu Ciucă și spune că acesta nu trebuie judecat pentru ce a făcut acum 19 ani.

O poziție publică surprinzătoare vine din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, care susține că merge înainte cu Nicolae Ciucă, indiferent de dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan, legate de plagiatul care i-a asigurat acestuia statutul de doctor în Științe Militare.

Instituția spune că, deși nu face politică, consideră că guvernul actual trebuie lăsat să își facă treaba. În subsidiar, CCIR o jignește pe jurnalista care a făcut dezvăluirile și, în general, pe toți jurnaliștii care vin în spațiul public cu dezvăluiri, despre care se menționează la modul peiorativ.

Românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă. Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.” , arată CCIR.

Redăm aici, integral, conținutul comunicatului Camerei de Comerț și Industrie a României, intitulat sugestiv Je suis Ciucă, care vorbește în numele antreprenorilor și, în general, a românilor, deși ne îndoim că i-ar fi consultat pe toți cu privire la subiect.

Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României !

Sursă foto: Nicolae Ciucă, Facebook

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare